Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ουκρανία: Αποσύρθηκαν 12,5 δις δολάρια από τη χώρα εν μέσω πανικού για ρωσική εισβολή


Ιανουάριος 28, 2022. Ελλάδα.

«Από την ουκρανική οικονομία αποσύρθηκαν 12,5 δισ. δολάρια λόγω πληροφοριών που σχετίζονται με πιθανή ρωσική εισβολή στη χώρα μας».

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνάντηση με εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης.

Σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της τέτοιες προκλήσεις και χαρακτήρισε μια τέτοια πολιτική πληροφόρησης «λίγο ανισόρροπη».

«Σταθεροποιούμε το εθνικό μας νόμισμα από κρατικά αποθεματικά, αυτό είναι πολύ ακριβό για την Ουκρανία», τόνισε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να σταθεροποιηθεί η οικονομία, η Ουκρανία πρέπει να προσελκύσει τέσσερα έως πέντε δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Ζελένσκι διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για δάνεια από άλλα κράτη ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και για τις εγγυήσεις τους.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι τώρα η κατάσταση στα σύνορα δεν είναι πιο τεταμένη από ό,τι ήταν στις αρχές του 2021 κατά τη διάρκεια των μαζικών ασκήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γράφει ιστοσελίδα της Οδησσού.

dumskaya.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr