Σιδηροδρομική σύνδεση Πακιστάν – Τουρκίας, έφθασε το πρώτο τρένο


Ιανουάριος 6, 2022. Ελλάδα.

Έφθασε στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, το πρώτο εμπορευματικό τρένο προερχόμενο από την πακιστανική πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, μέσω της Τεχεράνης.

Για την υποδοχή του, διοργανώθηκε γιορτή στον παλιό σταθμό της Άγκυρας, με την άφιξη του τρένου, που αναχώρησε από το Ισλαμαμπάντ στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καρά Ισμαήλογλου, ο Ιρανός πρεσβευτής στην Άγκυρα Μουχάμαντ Φαραζμάντ, ο Πακιστανός βουλευτής  Μαχντούμ Ζαΐντ Κουρεσί, μαζί με μια σειρά προσκεκλημένων.

Στην ομιλία του, ο Φαραζμάντ τόνισε τη σημασία του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής Ισλαμαμπάντ-Τεχεράνη-Κωνσταντινούπολη, επισημαίνοντας ότι οι τρεις χώρες έκαναν το πρώτο σημαντικό βήμα προς την περιφερειακή αλληλεξάρτηση.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Κουρεσί είπε ότι η σημασία του έργου δεν έγκειται μόνο στην ενίσχυση της περιφερειακής αλληλεξάρτησης, αλλά ταυτόχρονα και στην ενθάρρυνση σε εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το project τέθηκε σε ισχύ το 2009 και σταμάτησε το 2011 λόγω καθυστέρησης στο Πακιστάν.

Η απόσταση του σιδηροδρόμου στο έργο της σιδηροδρομικής γραμμής Ισλαμαμπάντ-Τεχεράνη-Κωνσταντινούπολη είναι 6.543 χιλιόμετρα.

Turk Press

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr