Τουρκία: Ξανάρχισε τις δραστηριότητές της η ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην αιγυπτιακή κοινότητα


Ιανουάριος 28, 2022. Ελλάδα.

Κάιρο.

 Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην Τουρκία για την ανάδειξη των μελών του λεγόμενου συνδέσμου της «Αιγυπτιακής Κοινότητας στην Τουρκία» για την ανάδειξη νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου, αναφέρει η Al Arabiya.

Για άλλη μια φορά, η (Μουσουλμανική) Αδελφότητα επαναλαμβάνει τη δραστηριότητά της στην Τουρκία, παρά τις οδηγίες των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν κάθε πολιτική, μέσα ενημέρωσης ή κοινωνική δραστηριότητα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για προσέγγιση με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκλογές κατέληξαν στη νίκη της λίστας της Αδελφότητας και άλλων μελών που συνδέονται με αυτήν.

 Επικεφαλής του είναι ο Αντέλ Ρασίντ, ο οποίος κέρδισε την προεδρία της Λέγκας, μαζί με τον Σεΐφ ελ Ντιν Αμπντέλ Φατάχ  της Αδελφότητας, καθηγητή πολιτικών επιστημών και σύμβουλο του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, και τον Μοχάμεντ Νασρ ελ Ντιν Ελ Γκαζλάνι  ο οποίος περιλαμβάνεται στις λίστες τρομοκρατίας των ΗΠΑ για τη σύνδεσή του με την Αλ Κάιντα και ο Δρ.  Ταμέρ ελ Γκεντού, αρχηγός της Αδελφότητας από το γραφείο της ομάδας στη «Dakahlia» και φυγάς στην Τουρκία, καθώς και άλλοι – μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης της Αδελφότητας.

alarabiya.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr