Η Ιταλία σκοπεύει να διοργανώσει διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη


«Η Ιταλία διερευνά την πραγματοποίηση διάσκεψης για τη Λιβύη τον ερχόμενο Μάρτιο»

 

Ιανουάριος 5, 2022. Ελλάδα.

Ρώμη.

Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη τον Μάρτιο. 

Αυτό ανέφερε η αιγυπτιακή εφημερίδα «Ανατολή» στη διαδικτυακή έκδοσή της (shorouknews.com), επικαλούμενη ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Η διάσκεψη θα είναι αφιερωμένη στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στο κράτος της Βόρειας Αφρικής. Σχεδιάζεται να διοργανωθεί τον Μάρτιο στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η Ρώμη οραματίζεται το μελλοντικό φόρουμ ως συνέχεια της διάσκεψης του Παρισιού που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. 

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες, που προέρχονταν από περισσότερες από 20 χώρες, εξέτασαν τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην πολιτική διαδικασία και την εφαρμογή προηγούμενων αποφάσεων για το Λιβυκό Ζήτημα.

Οι πηγές δεν αποκάλυψαν την ατζέντα της προγραμματισμένης εκδήλωσης. Άγνωστα είναι ακόμη τα μέρη που θα κληθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τον Νοέμβριο του 2018, το Παλέρμο φιλοξένησε μια διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, την οποία συγκάλεσε ο τότε Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 38 χώρες, καθώς και εκπρόσωποι λιβυκών κομμάτων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr