Σε έξι μήνες οι εκλογές στη Λιβύη


«Γουίλιαμς: Στο τέλος Ιουνίου είναι η ημερομηνία παράδοσης της εξουσίας και διεξαγωγής των εκλογών στη Λιβύη»

 

Ιανουάριος 10, 2022. Ελλάδα.

Η σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Στέφανι Γουίλιαμς, δήλωσε ότι ο οδικός χάρτης που αναπτύχθηκε από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου επεκτείνεται έως τον Ιούνιο του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι η σημερινή εκτελεστική αρχή θα παραμείνει στην κορυφή των καθηκόντων της μέχρι εκείνη την ημερομηνία και την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών την ημερομηνία αυτή, όπως σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Την Κυριακή, η Γουίλιαμς κάλεσε κατά τη διάρκεια συμβουλευτικής συνόδου μέσω βιντεοκλήσης,  με την ομάδα των γυναικών στο Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου, να γίνει σεβαστό το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στον οδικό χάρτη του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης, σημειώνοντας ότι ο Ιούνιος του 2022 είναι η μέγιστη προθεσμία για την εφαρμογή  των συμφωνηθέντων, δηλαδή της διεξαγωγής προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών και την παράδοση της εξουσίας.

Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό είναι «το πλαίσιο δράσης που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια συνολική λύση για τον τερματισμό της μακράς μεταβατικής περιόδου στη Λιβύη».

Η Γουίλιαμς τόνισε επίσης «την ανάγκη να σεβαστεί κανείς τη βούληση  των 2,5 εκατομμυρίων Λιβύων που έλαβαν τις εκλογικές τους κάρτες και να καταβληθούν επείγουσες και σοβαρές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης νομιμότητας που αντιμετωπίζουν οι εθνικοί θεσμοί της Λιβύης».

Με αυτό, ο Γουίλιαμς τερματίζει τη διαμάχη γύρω από την τύχη της τρέχουσας εκτελεστικής αρχής, ειδικά της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Αμπντούλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα, την οποία πολλές τοπικές πολιτικές δυνάμεις ζητούν την πλήρη τροποποίηση ή απόλυσή του, μετά τη λήξη της νόμιμης θητείας του  που ήταν στις 24 του περασμένου Δεκεμβρίου και η αποτυχία να διεξαγάγει εκλογές αυτήν την ημερομηνία.

alarabiya.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr