Λιβύη: Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα παραδώσει μόνο σε εκλεγμένη κυβέρνηση…


Φεβρουάριος 9, 2022. Ελλάδα.

 

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντέλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα υποχωρήσει από τον ρόλο της και ότι θα συνεχίσει το έργο της «μέχρι την παράδοση σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση».

Ο Νταμπάιμπα είπε σε τηλεοπτική ομιλία προς τους Λίβυους, που ανακοινώθηκε σήμερα: «Δεν θα επιτρέψω νέα μεταβατικά στάδια και δεν θα υποχωρήσουμε από τον ρόλο μας μέχρι να επιτευχθούν εκλογές και η κυβέρνηση ενότητας θα συνεχίσει το έργο της μέχρι να παραδοθεί σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση».

Δύο μέρες πριν το λιβυκό κοινοβούλιο ψηφίσει για νέο πρωθυπουργό, ο Νταμπάιμπα αμφισβήτησε την ψήφο του κοινοβουλίου και μίλησε για αυτό που περιέγραψε ως την κυρίαρχη πολιτική τάξη που εκτείνεται μέσω του κοινοβουλίου και εκδίδει αποφάσεις στο όνομά του. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

 «Όχι στην παράταση... Ναι στις εκλογές».

Ο Νταμπάιμπα απάντησε στις κατηγορίες κατά της κυβέρνησής του για παρεμπόδιση των εκλογών λέγοντας ότι εκπρόσωποι αυτής της τάξης «σταμάτησαν τις εκλογές αφού βεβαιώθηκαν ότι ο κόσμος δεν ήταν μαζί τους».

Ο Νταμπάιμπα ανακοίνωσε: «Είμαι έτοιμος να αναθεωρήσω την απόφασή μου για την υποβολή υποψηφιότητας υποψηφιότητα στις εκλογές εάν είναι προς το συμφέρον της χώρας μου».

Ο Νταμπάιμπα κάλεσε τους Λίβυους να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί, λέγοντας:

 «Το μοιραίο βήμα δεν θα είναι αν η τάξη δεν ακούσει τη φωνή σας και πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους τομείς και τις αρένες ότι έχετε κουραστεί από την παράταση» και πρόσθεσε: Πείτε το με μια φωνή: Όχι στον διχασμό, όχι στην παράταση... Ναι στις εκλογές Ναι στο σύνταγμα και στη σταθερότητα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το λιβυκό κοινοβούλιο ψήφισε χθες δύο υποψηφίους για επικεφαλής της κυβέρνησης και η καθοριστική ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη.

arabic.rt.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr