Σκόπια: Διαμαρτυρίες αγροτών μπροστά από το κοινοβούλιο


Φεβρουάριος 9, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

 Οι παραγωγοί ρυζιού οργισμένοι από την αδιαφορία της κυβέρνησης στα αιτήματά τους αποφάσισαν να μεταφέρουν τις διαδηλώσεις στα Σκόπια. 

Ορυζοπαραγωγοί, μαζί με καπνοπαραγωγούς, καλλιεργητές και φρουτοπαραγωγούς, ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν τις διαδηλώσεις στα Σκόπια μπροστά από το Υπουργείο Γεωργίας, την κυβέρνηση και τη Συνέλευση για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση όλης της γεωργίας.

 Δεν σχεδιάζουν πλέον να οργανώνουν διαδηλώσεις στην περιφέρεια επειδή κανείς εκεί δεν άκουσε τη φωνή τους, γι' αυτό ριζοσπαστικοποιούν την προσέγγιση και μετακινούν τις διαμαρτυρίες μπροστά στα θεσμικά όργανα που αποφασίζουν για την τύχη των αγροτών.

Οι βασικές απαιτήσεις των ρυζοπαραγωγών είναι να βρεθεί τρόπος για την αγορά των προϊόντων τους, να δοθεί αύξηση στη στήριξης τους,  για το πετρέλαιο και τις επιδοτήσεις και να γνωρίζουν για την εαρινή σπορά εάν θα υπάρξουν αυξημένες τιμές λιπασμάτων και άλλων υλικών αναπαραγωγής. 

Ο υπουργός Νικολόφσκι ανακοίνωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης της κατάστασης, το υπουργείο θα προτείνει σύντομα μέτρα για τους παραγωγούς μήλων και την παραγωγή ρυζιού.

kanal5.com.mk

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr