Σκόπια: Απογραφή Πληθυσμού: Σλαβοι 65%, Αλβανοί 24,7%…


Μάρτιος 27, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Σε τέσσερις ημέρες θα ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού στη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο στο τηλεοπτικό κανάλι «TV21» επικαλούμενο πηγές της Στατιστικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε απόψε ορισμένα από τα αποτελέσματα ως προς τον αριθμό των κατοίκων μόνιμων και μη.

Ανεπίσημα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση, ζουν στη χώρα 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες πολίτες και μαζί με τη διασπορά ο πληθυσμός ανέρχεται σε 2,1 εκατομμύρια κατοίκους, που σημαίνει ότι περίπου 300.000 άνθρωποι ζουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την τηλεόραση, ο συνολικός αριθμός των πολιτών που έχουν ΑΦΜ είναι 2,5 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τις εθνοτικές κοινότητες της χώρας, περίπου το 65% είναι Σλάβοι, περίπου το 24,7% είναι Αλβανοί και το 10-12% είναι μέλη άλλων κοινοτήτων.

Μαζί με τη διασπορά, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, οι Σλάβοι (Σλαβομακεδόνες) αποτελούν το 60 με 62 τοις εκατό, οι Αλβανοί το 29,5 τοις εκατό και τα μέλη άλλων εθνοτικών κοινοτήτων από 8 έως 10 τοις εκατό.

vecer.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr