Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Πρέσβειρα Ρωσίας: Αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ, από τη Βουλγαρία θα έμενε μόνο η περιοχή της Σόφιας


Η πρέσβειρα της Ρωσίας στη Σόφια αντέδρασε στις συζητήσεις που γίνονται για την απόσυρση του σοβιετικού μνημείου στη βουλγαρική πρωτεύουσα

Μάρτιος 27, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Αν δεν ήταν η ΕΣΣΔ, στη Βουλγαρία θα παρέμενε μόνο η περιοχή της Σόφιας, γιατί τότε γινόταν λόγος για διχοτόμηση της Βουλγαρίας και μόνο η Σοβιετική Ένωση δεν επέτρεψε να διαιρεθεί. Η ΕΣΣΔ όχι μόνο δεν επέτρεψε να διαιρεθεί, αλλά της άφησε το κέρδος της Δοβρουτζάς.

 Αυτό δήλωσε η Ρωσίδα Πρέσβειρα στη Σόφια Ελεονόρα Μητροφάνοβα σε συνέντευξή της στο Pogled.info.

Το σχόλιό της έγινε με αφορμή τη συζήτηση για την αποξήλωση του Μνημείου του Σοβιετικού Στρατού στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Δρόμοι έχουν τα ονόματα Ρώσων συνθετών, υπάρχει η οδός Στάλινγκραντ. Ξέρετε, αυτό μιλάει για το επίπεδο της κουλτούρας της κοινωνίας», είπε.

Η Μητροφάνοβα ισχυρίζεται επίσης ότι επί οκτώ χρόνια η Ρωσική Ομοσπονδία προσπάθησε με κάθε τρόπο να επηρεάσει το καθεστώς του Κιέβου.

 Δικαιολογεί την επιθετικότητα της χώρας της εναντίον της Ουκρανίας υποστηρίζοντας ότι η ίδια η Ουκρανία θα είχε επιτεθεί στο DNR, το LNR και τη χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε παράνομα από τη Μόσχα.


Ωστόσο, οι συνομιλίες δεν οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα και από τις αρχές του 2016 το ΝΑΤΟ και οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία. Έχουμε λάβει μηνύματα ότι ο ουκρανικός στρατός είναι συγκεντρωμένος γύρω από αυτές τις περιοχές (Ντονέτσκ και Λούγκανσκ) σχεδιάζοντας μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον αυτών των δύο δημοκρατιών, αλλά και κατά της Κριμαίας», είπε.

Πρόσθεσε ότ η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αποκάλυψε «την κλίμακα της συμμετοχής των ναζιστικών ταγμάτων στις ένοπλες δυνάμεις και γενικά την επιρροή τους στην πολιτική και στον άμαχο πληθυσμό, τα είχαμε σαφώς υποτιμήσει».

«Για εμάς, η αναβίωση του ναζισμού που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι σε γενετικό επίπεδο, κάτι που δεν μπορούμε ποτέ να επιτρέψουμε», είπε η Μητροφάνοβα.

offnews.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr