Ο ρωσικός στρατός αρνείται ότι βομβάρδισε μαιευτήριο στη Μαριούπολη


Μάρτιος 10, 2022. Ελλάδα.

 

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο βομβαρδισμός σε μαιευτήριο στην παραλιακή πόλη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, την Τετάρτη, σκοτώνοντας 3 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, που πυροδότησε διεθνή οργή, είναι ένα «ενορχηστρωμένο έργο» από Ουκρανούς «εθνικιστές».

«Η ρωσική αεροπορία δεν πραγματοποίησε ποτέ καμία αποστολή για να χτυπήσει στόχους στο έδαφος στην περιοχή της Μαριούπολης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Η υποτιθέμενη αεροπορική επιδρομή είναι ένα εντελώς ενορχηστρωμένο έργο για τη διατήρηση του αντιρωσικού αισθήματος στη δυτική κοινή γνώμη», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο βομβαρδισμός από τη Ρωσία σε μαιευτήριο στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου.

«Η βομβιστική επίθεση στο μαιευτήριο της Μαριούπολης είναι μια απάνθρωπη, σκληρή και τραγική πράξη», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν. Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό μπορεί να είναι έγκλημα πολέμου. Χρειαζόμαστε πλήρη έρευνα», γράφει η Al Ghad επικαλούμενη το Reuters.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr