Ζελένσκι για στάση του Ισραήλ: «Περίμενα μεγαλύτερη υποστήριξη»


Ο Πρόεδρος Ζελένσκι περικυκλωμένος από ένοπλους, μιλάει σε δημοσιογράφους σε μια κρυψώνα.

 

Μάρτιος 3, 2022. Ελλάδα.

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου σε κρυψώνα, περικυκλωμένος από ένοπλους υπό τον φόβο της δολοφονίας, σημειώνει η ισραηλινή ‘Ynet’.

Αναφέρθηκε στον Πούτιν και προσφέρθηκε να τον συναντήσει: «Θέλεις ειρήνη; Κάτσε μαζί μου, όχι από απόσταση 30 μέτρων».

Προειδοποίησε ότι οι Ρώσοι δεν θα διστάσουν να κατακτήσουν περισσότερες χώρες».

Αν πέσουμε - θα φτάσουν  μέχρι το Τείχος του Βερολίνου, είπε χαρακτηριστικά.



Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι είναι απογοητευμένος με τη στάση του Ισραήλ απέναντι στη χώρα του σχετικά με τον πόλεμο με τη Ρωσία - καθώς περίμενε μεγαλύτερη υποστήριξη από τον πρωθυπουργό  Ναφτάλι Μπένετ.

Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (Πέμπτη) σε κρυψώνα - στην οποία μεταφέρονταν οι δημοσιογράφοι από τόπο σε τόπο, ο Ζελένσκι μίλησε στους δημοσιογράφους, περικυκλωμένος από ένοπλους, φοβούμενος ότι οι ρωσικές αρχές θα προσπαθήσουν να τον δολοφονήσουν.

Ανταποκριτής των Ynet και Yedioth Ahronoth κατάφερε να παραβρεθεί στη συνέντευξη Τύπου στο υπόγειο που βρίσκεται.


«Επιτέλους είδα μια όμορφη μέρα σήμερα», είπε ο Ζελένσκι. Οι Εβραίοι τυλιγμένοι με ουκρανικές σημαίες κοντά στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ. Προσευχήθηκαν  και τους ευχαριστώ για αυτό. Μίλησα με την ισραηλινή ηγεσία, έχουμε καλή σχέση - αλλά τα πράγματα δοκιμάζονται σε στιγμές ανάγκης. Δεν ένιωσα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ήταν τυλιγμένος με τη σημαία μας», είπε.

ynet.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr