Μήνυμα συζύγου Αλβανού πρωθυπουργού σε Ουκρανούς: «Είμαστε μαζί σας μέχρι τέλους»


Μάρτιος 13, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Λίντα Ράμα, ηχογράφησε ένα βίντεο για τους Ουκρανούς, το οποίο ανέβασε η Έλενα Ζελένσκα (σύζυγος του προέδρου Ζελένσκι) στη σελίδα της στο Instagram.

«Εσείς οι Ουκρανοί υπενθυμίζετε στον ελεύθερο κόσμο ότι αυτή η ανεξαρτησία έχει ένα τίμημα που μπορεί να είναι υψηλότερο από την ίδια τη ζωή.

Ο λαός σας έχει δώσει τόσα πολλά στον κόσμο σε ιστορία, πολιτισμό και οικονομία.

Αλλά σήμερα ο λαός σας στέλνει ένα κάλεσμα στον ελεύθερο κόσμο να αφυπνίσει τη μνήμη του, που πλέον απειλείται από την ιστορική αμνησία.

Ένα μήνυμα κατανόησης των οικουμενικών ανθρώπινων αξιών που απειλούνται από γεωπολιτικά συμφέροντα.

Ένα μήνυμα σωτηρίας για το μέλλον σας, όμηρο του φόβου, φέρνει αντιπαράθεση για να μην πέσουμε στις παγίδες του παρελθόντος.

Ένα κάλεσμα να ζήσουμε στον παλμό του σήμερα, με προκλήσεις και όνειρα για ένα μέλλον που μας ενώνει.

Δίνετε ηρωικά στον ελεύθερο κόσμο την ευκαιρία να είναι ενωμένος και αποφασιστικός, όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τον εαυτό του», είπε η Λίντα Ράμα.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα είναι με τους Ουκρανούς μέχρι τέλους.

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας ευχαρίστησε την ίδια και ολόκληρο τον αλβανικό λαό.

«Πριν από λίγες μέρες, ένα άλλο ρωσικό χτύπημα στο Χάρκοβο κατέστρεψε, μεταξύ άλλων, το Επίτιμο Προξενείο της Αλβανίας στην Ουκρανία. Μια μέρα πριν, η αλβανική πρωτεύουσα Τίρανα αποφάσισε να μετονομάσει την οδό όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία σε οδό Ελεύθερης Ουκρανίας.

Αυτό είναι ένα βαλκανικό κράτος που έχει επιζήσει από την εποχή του ολοκληρωτισμού και της δικτατορίας, καθώς κανείς δεν κατανοεί τον αγώνα των Ουκρανών ενάντια στον επιτιθέμενο δικτάτορα και τον τρόμο του.

Η Αλβανία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, έχει ενταχθεί σε όλες τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης: έκλεισε τον ουρανό για τους ρωσικούς αερομεταφορείς, υποστήριξε τον αποκλεισμό των τραπεζικών συστημάτων, όλες τις κυρώσεις στον τομέα της ενέργειας, των μεταφορών, του αθλητισμού.

Η Αλβανία ήταν ένα από τα πρώτα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που αποφάσισε να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Και οι απλοί Αλβανοί συλλέγουν καθημερινά ανθρωπιστική βοήθεια για τους Ουκρανούς, παρέχουν στέγαση και υποστήριξη στους πολίτες μας που φεύγουν από τον πόλεμο σε αυτή την απομακρυσμένη χώρα. Πάνω από χίλιες κατοικίες πρόσφεραν οι κάτοικοι των Τιράνων στους συμπατριώτες μας.

Μόλις έλαβα μια εγκάρδια επιστολή υποστήριξης από τη σύζυγο του Αλβανού πρωθυπουργού Λίντα Ράμα. Αυτή και ο σύζυγός της δεν μπορούν να συμβιβαστούν με το θάνατο παιδιών από την Ουκρανία, έχοντας τρία δικά τους. Ευχαριστώ αυτούς και όλη την Αλβανία για την ακεραιότητα και την υποστήριξή τους!», έγραψε η  Ζελένσκα.

 Να θυμίσουμε ότι βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους Ουκρανούς με λόγια συμπαράστασης κατέγραψε και η Πρώτη Κυρία της Πολωνίας Αγκάτα Ντούντα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr