Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών απεικόνισε σε χάρτη το όραμα της Δύσης για έναν κόσμο χωρίς τη Ρωσία


Μάρτιος 18, 2022. Ελλάδα.

 Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν περιέγραψε τη δυτική άποψη για το πώς μοιάζει η διεθνής κοινότητα στον χάρτη του κόσμου χωρίς τη Ρωσία, το Μεξικό, την Ασία, την Αφρική και άλλα κράτη. Αυτόν τον χάρτη δημοσίευσε στο Twitter.



Η εικόνα που επισυνάπτεται από τον διπλωμάτη δεν αντιπροσωπεύει όλες τις χώρες, αλλά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις πολιτείες της Δυτικής Ευρώπης, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.


 Η ίδια η εικόνα λέει: «Η διεθνής κοινότητα για την οποία ακούς να λέγεται συνέχεια».


«Είναι μια γενικά αποδεκτή αλήθεια ότι όταν η Δύση μιλά για τη «διεθνή κοινότητα» εννοεί [αυτές τις χώρες]», υπέγραψε ο Λιτζιάν.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Βερσίνιν  που χαρακτήρισε «απολύτως μη ρεαλιστικές»  τις εκκλήσεις για αποκλεισμό της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι που, σύμφωνα με την πύλη Axios, ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος  Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Βερσίνιν , χωρίς τη Ρωσία, η οποία «παίζει το ρόλο αυτού που βρίσκει λύσεις και εκείνου που δεν επιτρέπει ακραίες λύσεις», «όλη η αρχιτεκτονική των διεθνών σχέσεων» θα καταρρεύσει.

Επεσήμανε επίσης την «υποεκπροσώπηση» χωρών από την Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την «υπερεκπροσώπηση» των δυτικών κρατών, τα οποία «λόγω του αριθμητικού τους αριθμού» μπορούν να επιτύχουν αποφάσεις που δεν ανταποκρίνονται στους «στόχους και τα συμφέροντα» της διεθνούς κοινότητας».

 «Γι’ αυτό το δικαίωμα αρνησικυρίας είναι πολύ σημαντικό για την εξεύρεση ισορροπημένων και συμβιβαστικών λύσεων που θα ανταποκρίνονται στους στόχους μιας διευθέτησης προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας», κατέληξε ο διπλωμάτης.

rbc.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr