Η Βουλγαρία ανακάλεσε τον πρέσβη της στη Μόσχα για διαβουλεύσεις


Μάρτιος 28, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στη Ρωσία Ατανάς Κράστιν επιστρέφει στη Βουλγαρία για διαβουλεύσεις , δήλωσε ο πρωθυπουργός  Κιρίλ Πέτκοφ προσθέτοντας ότι αναμένει από τη Ρωσική Ομοσπονδία να κάνει το ίδιο. 

«Σήμερα υπάρχει ανθρωπιστική πτήση από τη Ρωσία, με την οποία 64 συμπατριώτες μας επιστρέφουν στη χώρα μας». 

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες της Ρουμανίας, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου, στην οποία πολιτικοί του ΝΑΤΟ από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Βούλγαρου πρωθυπουργού και πραγματοποιήθηκε στο «Boyana Residence». 

«Ήταν ο μόνος τρόπος να τους πάρουμε πίσω λόγω  των περιορισμών  των πτήσεων. Χαίρομαι πολύ που το Υπουργείο Εξωτερικών κατάφερε να αντιδράσει αρκετά γρήγορα και αρκετά συντονισμένα», είπε ο Πέτκοφ.

Η διπλωματική αντίδραση της Βουλγαρίας ήρθε μετά  τις δηλώσεις της Ρωσίδας πρέσβειρας στη Βουλγαρία, Ελεονόρα Μητροφάνοβα, η οποία, πριν από λίγες ημέρες δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24 ότι ο βουλγαρικός λαός δεν υποστήριξε τη ρητορική και τις ενέργειες της βουλγαρικής κυβέρνησης εναντίον της χώρας της. 

Σε απάντηση, ο Κιρίλ Πέτκοφ ανακοίνωσε ότι η Βουλγαρία ανακαλεί τον πρεσβευτή της από τη Μόσχα για διαβουλεύσεις. 

Αυτό συνέβη πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε σχέση με τις εντάσεις που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τη Ρωσίδα πρέσβειρα στη Βουλγαρία Ελεονόρα Μητροφάνοβα.

«Εκτιμώ την αντίδραση της πρέσβειρας Μητροφάνοβα ως μη διπλωματική, σκληρή και αγενή.

 Θα ανακαλέσουμε τον πρεσβευτή μας από τη Ρωσία για διαβουλεύσεις. Όλοι οι διπλωμάτες γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό. Η Ρωσία θα πρέπει επίσης να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Βουλγαρία», είπε ο πρωθυπουργός.

vesti.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr