Izvestia: Ουκρανοί ριζοσπάστες απειλούν τους Τατάρους της Κριμαίας στο Χέρσον


Μάρτιος 28, 2022. Ελλάδα.

Οι Ουκρανοί ριζοσπάστες απειλούν να σκοτώσουν τους Τατάρους της Κριμαίας που ζουν στην περιοχή Χέρσον εάν δεν αρχίσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της Ρωσίας. 

Αυτό ανακοίνωσε στις 28 Μαρτίου ο επικεφαλής της περιφερειακής εθνικής-πολιτιστικής αυτονομίας των Τατάρων της Κριμαίας,  Έιβαζ Ουμέροφ, γράφει η ρωσική Ιζβέστια.

Ο Ουμέροφ ανέφερε ότι δέχεται πιέσεις στην περιοχή Χέρσον, όπου οι Τάταροι ζουν ιστορικά ως συμπαγής κοινωνία.

Πληροφορίες του δημοσιεύματος αναφέρουν ότι οι πιέσεις προέρχονται από την εξτρεμιστική οργάνωση «Μετζλίς του λαού των Τατάρων της Κριμαίας» που είναι απαγορευμένη στη Ρωσία.

«Ασκούν πίεση, εκφοβίζουν με κάθε δυνατό τρόπο και απειλούν με αντίποινα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους που σπουδάζουν σε πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ναζί ή σπουδάζουν στο εξωτερικό», είπε ο Ουμέροφ στο κανάλι του στο Telegram.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αυτονομίας, οι ριζοσπάστες απαιτούν από τους Τατάρους της Κριμαίας να λάβουν μέτρα κατά της Ρωσίας προκειμένου στη συνέχεια να δημοσιεύσουν αυτά τα γεγονότα σε ουκρανικά και ξένα μέσα ενημέρωσης.

 Ο Ουμέροφ προέτρεψε τους συμπατριώτες του να τεκμηριώσουν όλες τις περιπτώσεις απειλών από την  «Μετζλίς» για να χρησιμοποιήσουν αργότερα αυτά τα δεδομένα σε ένα διεθνές δικαστήριο που θα οργανωθεί εναντίον τους.

«Οι ηγέτες της Μετζλίς, έχοντας διαφύγει πρώτα από την Κριμαία και τώρα από την Ουκρανία, θέλουν για άλλη μια φορά να θυσιάσουν τους Τατάρους της Κριμαίας για χάρη των φιλοδοξιών και των υποσχέσεών τους που δόθηκαν από τους δυτικούς κυρίους», είπε χαρακτηριστικά.

iz.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr