Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Χώρα μέλος του ΝΑΤΟ έστειλε στην Ουκρανία ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300


Μάρτιος 16, 2022, Ελλάδα.

 

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα παραδώσουν στην Ουκρανία σοβιετικά συστήματα αεράμυνας. Μεταξύ των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων είναι τα συγκροτήματα Osa (SA-8 σύμφωνα με την ταξινόμηση ΝΑΤΟ), S-300 (SA-10) και S-300V (SA-12), καθώς και Strela-3 MANPADS (SA-14).

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι του ΝΑΤΟ στέλνουν ήδη αρκετά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία για αμυντική βοήθεια», ανέφερε το CNN επικαλούμενο το RIA Novosti.

Μία χώρα του ΝΑΤΟ έστειλε ήδη σύστημα πυραυλικής άμυνας

 Όπως προσθέτει το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι, η αεράμυνα έχει ήδη σταλεί στην Ουκρανία από χώρα εταίρο.

Νωρίτερα, το URA.RU ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενδέχεται να ανακοινώσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους  ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων .

 Επίσης, στις 15 Μαρτίου, αναφέρθηκε ότι η Αμερική θα διαθέσει 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία , συμπεριλαμβανομένων 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική, στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες.ura.news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr