Η Ρωσία πραγματοποίησε ασκήσεις αεράμυνας με S-400 στην περιοχή του Καλίνινγκραντ

 


Μάρτιος 27, 2022. Ελλάδα.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή του Καλίνινγκραντ για την αντιμετώπιση εχθρικών αεροπορικών επιδρομών χρησιμοποιώντας σύγχρονους πυραύλους S-400, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

 

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, αναπτύχθηκαν συστήματα αεράμυνας S-400, σκοπός των οποίων είναι να αποτρέψουν μαζικές εχθρικές επιθέσεις πυραύλων και βομβαρδισμών σε εγκαταστάσεις υποδομής, ανέφεραν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ασκήσεων, οι μονάδες ραντάρ του ρωσικού στόλου της Βαλτικής εντόπισαν αεροσκάφη ενός εικονικού εχθρού από μεγάλη απόσταση. Τον ρόλο αυτόν εκτέλεσαν αεροσκάφη Su-27 του Στόλου της Βαλτικής.

«Τα πληρώματα S-400 άρχισαν αμέσως να παρακολουθούν στόχους και «τους κατέστρεψαν με προσομοίωση βολής στο μέγιστο βεληνεκές. Οι μάχιμες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες τεράστιας αεροπορικής πίεσης από την αεροπορία ενός εικονικού εχθρού», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν περίπου 20 συγκροτήματα εξοπλισμού.

Το S-400 είναι ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα που η Ρωσία υιοθέτησε σε λειτουργία το 2007. Μια ακόμη πιο σύγχρονη έκδοση του ίδιου τύπου όπλου, το S-500, αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε πέρυσι.

interfax.ru, rus.err.ee

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr