Ρωσία: Στον ουκρανικό στρατό απέμεινε μόνο ένα τουρκικό UAV «Bayraktar»


Μάρτιος 25, 2022. Ελλάδα.

Στον ουκρανικό στρατό έχει  απομείνει μόνο ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar, σύμφωνα με έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Από  τα 152 μαχητικά αεροσκάφη καταστράφηκαν 112, από τα 149 ελικόπτερα καταστράφηκαν 75, από 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 καταστράφηκαν 35», αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένκσι ανακοίνωσε ότι η ουκρανική και η τουρκική πλευρά συμφώνησαν να επεκτείνουν την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar στην Ουκρανία.

«Αυτές είναι νέες τεχνολογίες, αυτές είναι νέες θέσεις εργασίας, αύξηση της αμυντικής ικανότητας της Ουκρανίας», είπε τότε ο Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2021, η Ουκρανία  έλαβε  το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα κρούσης Bayraktar TB2 που κατασκευάστηκε στην Τουρκία. 


Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν το τελευταίο UAV 'Bayraktar', γράφει το δημοσίευμα


Στη συνέχεια, ο αρχηγός της χώρας  σχολίασε  τη χρήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar από τον ουκρανικό στρατό στο Ντονμπάς και δήλωσε ότι η χώρα θα χρησιμοποιήσει drones «για τη δική της προστασία».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης (σημ. εισβολής) στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μίλησαν περισσότερες από μία φορές για τα καταρριφθέντα Μπαϊρακτάρ. 

Έτσι, στις 24 Φεβρουαρίου, τέσσερα επιθετικά drones Bayraktar TB2 και ένα μαχητικό ελικόπτερο καταρρίφθηκαν. Και στις 17 Μαρτίου, καταρρίφθηκαν 12 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα , συμπεριλαμβανομένων τριών Bayraktar TB2.

Το Bayraktar TB2 είναι ένα τουρκικό UAV επιχειρησιακής-τακτικής κρούσης μεσαίου υψόμετρου με κινητήρα εσωτερικής καύσης και έλικα τύπου pusher. 

Το Bayraktar TB2 με 4 κατευθυνόμενα πυρομαχικά στην ανάρτηση μπορεί να βρίσκεται στον αέρα από 12 έως 24 ώρες. 

Η μέγιστη εμβέλεια ελέγχου είναι έως και 150 km. Αυτό επιτρέπει να διατηρεί συνεχή επιτήρηση στον αέρα και, αφού εντοπίσει τον στόχο, να προχωρήσετε γρήγορα στην πρώτη γραμμή για την εκτόξευση πυραύλων, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Vzglyad

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr