Η Ρωσία μεταφέρει στρατό στην Ουκρανία από τη Γεωργία


Μάρτιος 25, 2022. Ελλάδα.

 

Ο ρωσικός στρατός μεταφέρει στην Ουκρανία στρατεύματα που σταθμεύουν στη Γεωργία ως ενίσχυση, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ, που επικαλείται το CNN.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είδαν «τη μετακίνηση ενός αριθμού στρατευμάτων στη Γεωργία», είπε ο αξιωματούχος της Άμυνας στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το Πεντάγωνο δεν μπορούσε να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των στρατευμάτων που μετακινεί η Μόσχα ή το χρονοδιάγραμμα της μετακίνησής τους.

«Έχουμε τώρα ενδείξεις ότι συγκεντρώνουν δυνάμεις από τη Γεωργία στην Ουκρανία», είπε ο αξιωματούχος.

Ο ρωσικός στρατός έχει εγκατασταθεί στη Γεωργία μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα το 2008. Η Γεωργία βρίσκεται στα νοτιοδυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Το Πεντάγωνο δεν γνώριζε πού θα πάνε τα στρατεύματα της Γεωργίας στην Ουκρανία, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει προτεραιότητα στις επιχειρήσεις στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν 22 πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, και παρόλο που τα 15 από αυτά είναι «πολεμικά πλοία επιφανείας», ο αξιωματούχος είπε ότι «τα περισσότερα από τα άλλα είναι αποβατικά πλοία».

«Τα είδα να μπαίνουν στην Αζοφική Θάλασσα για να πραγματοποιήσουν μια αποβατική επίθεση, να προσπαθήσουν να ανεφοδιάσουν τις προσπάθειές τους στη Μαριούπολη, δεν τους είδα να ενεργούν στην Οδησσό», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πλοία για να χτυπήσουν την Ουκρανία με πυραύλους, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τους έχουν δει ακόμη να το κάνουν, είπε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

edition.cnn.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr