Εκατοντάδες ιρανικά UAV καταστράφηκαν σε επίθεση που αποδόθηκε στο Ισραήλ


Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη αποδίδονται στο Ισραήλ

Μάρτιος 15, 2022. Ελλάδα.

Ο υβριδικός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό, και αν μέχρι στιγμής ήταν στο επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα - τώρα εξέχουσες είναι και οι προσπάθειες αποτροπής του ιρανικού κατεστημένου στη Συρία και σε άλλες χώρες, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Εκατοντάδες UAV σύμφωνα με πληροφορίες καταστράφηκαν στην Καρμάνσα και σε κάθε περίπτωση ήταν μεγάλη επιτυχία για τη Mossad και των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων- IDF.

Η επίθεση σε εργοστάσιο UAV στην επαρχία Karmansha του δυτικού Ιράν , η οποία σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα έγινε από το Ισραήλ, είναι μια σημαντική εξέλιξη στον υβριδικό πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - καταστράφηκαν εκατοντάδες.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πλήγμα για τους Φρουρούς της Επανάστασης - και μια μεγάλη επιτυχία για τη Μοσάντ και τους IDF, στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων, ίσως ακόμη και σε συνεργασία με ξένα μέρη όπως η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ και η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.


Οι Ιρανοί προσπαθούν να αποτρέψουν τους Κούρδους από τη συνεργασία με το Ισραήλ. Το κτίριο που βομβαρδίστηκε στο Αρμπίλ- Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ.

Ο υβριδικός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν συνεχίζεται για περισσότερα από δέκα χρόνια σε τέσσερα κύρια μέτωπα:

-Την παύση των πυρηνικών όπλων του Ιράν.

-Αποτροπή της εγκατάστασής του στη Συρία και δημιουργία κοινού μετώπου Λιβάνου-Συρίας-Ιράν στο βορειοανατολικό Ισραήλ.

-Αντιμετώπιση των προσπαθειών του Ιράν να εξοπλίσει τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ με πυραύλους ακριβείας.

-Και το ναυτικό μέτωπο, όπου χτυπιούνται ιρανικά πλοία που μεταφέρουν όπλα και ισραηλινά πλοία που χτυπήθηκαν από την Τεχεράνη ως αντίποινα.

Ο ισραηλινός αγώνας στις τρεις τελευταίες αρένες είναι γνωστός στο Ισραήλ ως «MMB».

Το MMB διεξήχθη κυρίως στο έδαφος της Συρίας, στο δυτικό Ιράκ και σύμφωνα με ξένες δημοσιεύσεις και στην περσική Περιοχή του Κόλπου, στην Ερυθρά Θάλασσα και στη Μεσόγειο.

 ynet.co.il

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr