Μέση Ανατολή: «Οι 400 επιθέσεις του Ισραήλ έκοψαν τις φιλοδοξίες του Ιράν»


Απρίλιος 12, 2022. Ελλάδα.

Τελ Αβίβ.

Ο υποστράτηγος  Άμικαμ Νούρκιν, ο οποίος αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του διοικητή της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, επιβεβαίωσε ότι η εκστρατεία κατά ιρανικών στόχων έχει σημειώσει 100% επιτυχία και σημείωσε ότι η κατάσταση θα ήταν πιο αρνητική χωρίς αυτήν, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.


Δημοσίευμα αποκάλυψε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη  Συρία έβλαψαν τις στρατιωτικές φιλοδοξίες του Ιράν και ώθησαν άμεσα τη σύγκρουση σε άλλους τομείς.

Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 400 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και σε άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής από το 2017 ως μέρος μιας μεγάλης εκστρατείας κατά του Ιράν και των συμμάχων του, ανέφερε, επίσης,  η Wall Street Journal.



Ανώτεροι Ισραηλινοί διοικητές αναφέρθηκαν στην εκστρατεία ως «πόλεμος μεταξύ πολέμων», ο οποίος είπε ότι είχε σκοπό να αποτρέψει το Ιράν και να αποδυναμώσει την ικανότητα της Τεχεράνης να βλάψει το Ισραήλ σε περίπτωση ανοιχτού πολέμου μεταξύ των δύο περιφερειακών εχθρών.

Μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν από το Ισραήλ στη Συρία είναι ρωσικά συστήματα αεράμυνας, βάσεις UAV που λειτουργούν από Ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους και συστήματα κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας που έχουν σχεδιαστεί για μαχητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.


Συριακές αναφορές: Ισραηλινή επίθεση σε εγκαταστάσεις τροποποίησης ιρανικών πυραύλων στη Συρία

Οι επιθέσεις σκότωσαν επίσης περισσότερους από 300 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων διοικητών του ιρανικού στρατού, Σύρους στρατιώτες, μαχητές που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη και τουλάχιστον τρεις πολίτες, ανέφερε η NorthStar Security Analysis, μια συμβουλευτική εταιρεία με έδρα το Ισραήλ.

Ο  Κάρμιτ Βαλένσια, ερευνητής στο Ισραηλινό Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας, είπε ότι η εκστρατεία οδήγησε σε μεγάλο βαθμό στην απόσυρση των ιρανικών δυνάμεων από μέρη κοντά στα ισραηλινά σύνορα σε ασφαλέστερες περιοχές στην ανατολική Συρία.

 

Αποχώρηση του Ιράν από τα σύνορα του Ισραήλ

 

«Αυτή είναι μια αποτελεσματική στρατηγική, αλλά δεν αρκεί για να αντιμετωπίσουμε την πλήρη εγκατάσταση του Ιράν κοντά στα ισραηλινά σύνορα και τις απειλές που μπορεί να κάνει στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε «ιρανικά εργοστάσια» στις περιοχές Χάμα στην κεντρική Συρία, στη μεγαλύτερη επίθεση του είδους της από την έναρξη του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι «εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή της πόλης Μασιάφ στη δυτική Χάμα, ως αποτέλεσμα ισραηλινών πυραύλων που στόχευαν σε έναν αριθμό στόχων στην περιοχή της πόλης Μασιάφ και Τάρχα στο σαουδαραβικό χωριό και σε ένα συγκρότημα εργοστασίων ασφαλείας στη δυτική περιοχή του Ζαουί».

Σημείωσε ότι στα σημεία που δέχθηκαν επίθεση υπάρχουν «αποθήκες και ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη πυραύλων και drones».


Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ισραηλινή επίθεση στο συριακό έδαφος είναι η όγδοη το 2022 και ο νέος βομβαρδισμός έρχεται περισσότερο από ένα μήνα μετά την τελευταία φορά που το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους σε συριακό έδαφος στις 7 Μαρτίου.

alarabiya.net, nziv.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr