Η Βουλγαρία είναι πιθανό να αρχίσει να στέλνει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία


Απρίλιος 4, 2022. Ελλάδα.

 

Η Βουλγαρία είναι πιθανό να αρχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, καθώς η κοινοβουλευτική απόφαση αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

Αυτό ανέφερε το Euractiv , σύμφωνα με την ουκρανική «Ευρωπαϊκή Αλήθεια».

Ο  Ατανάς Ατανάσοφ, συμπρόεδρος της Δημοκρατικής Βουλγαρίας, μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού, είπε ότι το κοινοβούλιο θα μπορούσε να λάβει μια απόφαση με την υποστήριξη της αντιπολίτευσης από το GERB και το DPS.

Η Βουλγαρία κυβερνάται από έναν τετρακομματικό συνασπισμό, ο οποίος περιλαμβάνει το φιλορωσικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP), το οποίο αντιτίθεται στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

«Το θέμα συζητείται στο κοινοβούλιο. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί αυτήν την εβδομάδα», είπε ο Ατανάσοφ.

Ο βουλευτής είπε ότι το κοινοβούλιο πρέπει να δείξει ότι η Βουλγαρία είναι μέρος του δυτικού κόσμου που υποστηρίζει τη δημοκρατία.

Η Βουλγαρία δεν θα στείλει σοβιετικά μαχητικά MiG-29 και συστήματα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία, καθώς αυτό θα μειώσει σημαντικά τις αμυντικές της δυνατότητες, αν και θα εξάγει πυρομαχικά και φορητά όπλα.

Εάν το κοινοβούλιο αποφασίσει να στείλει στρατιωτική βοήθεια, η χρηματοδότηση θα προέλθει από τους προϋπολογισμούς της Βουλγαρίας, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

"Γνωρίζω ότι το BSP δεν θα υποστηρίξει αυτήν την απόφαση, αλλά το GERB και το DPS δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να εγκρίνουν την υποστήριξη. Δεν πρέπει να χωριστούμε σε κοινοβουλευτικές ομάδες για αυτό το θέμα. Είμαι βέβαιος ότι η Βουλγαρία θα αποφασίσει να προσφέρει στρατιωτικό-τεχνική βοήθεια στην Ουκρανία», προέβλεψε ο Ατανάσοφ.

 

eurointegration.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr