Μόσχα: Συνελήφθη βουλευτής για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον ρωσικό στρατό


Απρίλιος 27, 2022. Ελλάδα.

Το δικαστήριο  της Περιφέρειας Πρέσνενσκι στη Μόσχα, έθεσε υπό κράτηση τον βουλευτή της  δημοτικής περιφέρειας Κράνσοσελσκι, Αλεξέι Γκορίνοφ, λόγω ψευδών ειδήσεων για τον ρωσικό στρατό, όπως γράφει το Interfax.

 

Υπό κράτηση μέχρι τις 25 Ιουνίου


«Το δικαστήριο ενέκρινε την αίτηση της έρευνας για την εκλογή προληπτικού μέτρου στον Γκορίνοφ με τη μορφή κράτηση έως τις 25 Ιουνίου 2022», όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Λέλα Κοκάγια.


Σύμφωνα με τον δικηγόρο Σεργκέι Τέλνοφ, στη δικαστική απόφαση για τη σύλληψη θα ασκηθεί έφεση.


Ρωσίδα βουλευτής διέφυγε στο εξωτερικόΟ Γκορίνοφ συνελήφθη στις 26 Απριλίου. Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ, η Ανακριτική Επιτροπή του απήγγειλε κατηγορίες σύμφωνα με το Μέρος 2 του Άρθρου 207.3 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (διάδοση εσκεμμένων ψευδών πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων). 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος στην ποινική υπόθεση είναι η επικεφαλής του συμβουλίου των βουλευτών της περιφέρειας Κράνσοσελσκι,  Έλενα Κοτενότσκινα. 

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, η  Κοτενότσκινα  βρίσκεται στο εξωτερικό.

interfax.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr