Δήμαρχος Κιέβου: Ορισμένοι πολιτικοί της Βουλγαρίας θέλουν «το λύκο χορτάτο και το αρνί ολόκληρο»


Απρίλιος 29, 2022. Ελλάδα.

«Θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία, αλλά συγχρόνως έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Σήμερα ο κόσμος είναι ασπρόμαυρος. Εάν έχετε επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία, σημαίνει ότι υποστηρίζετε τον πόλεμο». αυτό είπε ο δήμαρχος του Κιέβου  Βιτάλι Κλίτσκο στη βουλγαρική τηλεόραση- BTV.

 «Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον να βομβαρδίζει τη Σόφια ή άλλες πόλεις της Βουλγαρίας με αυτόν τον τρόπο;», ρώτησε ευθέως ο Κλίτσκο τους Βούλγαρους πολιτικούς.

 Η τοποθέτησή του προκάλεσε έκπληξη εν μέσω συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού  Κιρίλ Πέτκοφ και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι μια ημέρα νωρίτερα, στην οποία ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Βουλγαρία για την υποστήριξή της.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη στήριξη στον τομέα του στρατιωτικού εξοπλισμού, για την υποδοχή και στέγαση γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία, καθώς και για τη στήριξη της χώρας του για την ένταξη της στην Ε.Ε.

Ώρες αργότερα, ωστόσο, μια νέα πολυκατοικία 25 ορόφων στο Κίεβο βομβαρδίστηκε από δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη χερσόνησο της Κριμαίας.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Κλίτσκο προέβη σε δηλώσεις σε διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί, μεταξύ των οποίων και η BTV που βρέθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα.

24chasa.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr