Το Αζερμπαϊτζάν χορηγεί δάνεια σε Αζέρους για απόκτηση κατοικίας στην Τουρκία


Απρίλιος 16, 2022. Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον των Αζερμπαϊτζάνων για απόκτηση κατοικίας στην Τουρκία ώθησε την Pasha Bank που εδρεύει στο Μπακού να προχωρήσει σε χορηγήσεις στεγαστικών δανείων για τον σκοπό αυτό.

Η τράπεζα, η οποία λειτουργεί στην Τουρκία από το 2015, άρχισε να χορηγεί στεγαστικά δάνεια σε πολίτες του Αζερμπαϊτζάν από τον Απρίλιο, προκειμένου να διευκολύνει τους Αζερμπαϊτζάνους να αγοράσουν σπίτι στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Λεϊλά Ιλχάν από την εφημερίδα «Dünya», το δάνειο μπορεί να χορηγηθεί σε μανάτ του Αζερμπαϊτζάν,  σε αμερικανικά δολάρια ή ευρώ καθώς και σε τουρκικές λίρες. 

Η τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει μελλοντικά και σε στεγαστικά δάνεια σε Τούρκους.

 

«Δύο κράτη ένα έθνος»

 

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της PASHA Bank  Χάλε Γιλντιρίμ δήλωσε: 

«Ως δύο αδερφικές χώρες η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, είμαστε δύο κράτη και ένα έθνος». Το ενδιαφέρον του Αζερμπαϊτζάν για την Τουρκία είναι μεγάλο, είναι και αυτή πατρίδα τους. Εμείς, ως «PASHA Bank Turkey», ξεκινήσαμε να προσφέρουμε επενδυτικά προϊόντα σε μεμονωμένους πελάτες ιδρύοντας τη μονάδα «Premium Banking το 2021» .

Σύμφωνα με την ίδια το 2021 οι Αζερμπαϊτζάνοι αγόρασαν 1517 σπίτια στην Τουρκία.

cumhuriyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr