Ο Πούτιν μίλησε στην παρέλαση της 77ης επετείου της Νίκης


Μάιος 9, 2022. Ελλάδα.

 

Μόσχα.

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε στην παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. Ο Πρόεδρος εκφώνησε ομιλία με την ευκαιρία της 77ης επετείου από τη νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. 

Ο αρχηγός του κράτους συνεχάρη τους βετεράνους που πολέμησαν με γενναιότητα για την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί εισβολείς, καθώς και τους εργαζόμενους στην πατρίδα. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο κατόρθωμά τους, χάρη στο οποίο κατάφεραν να συντρίψουν τον ναζισμό και να πετύχουν μια ιερή νίκη.

Τίμησε, επίσης, τη φωτεινή μνήμη εκείνων των οποίων η ζωή κόπηκε από τον πόλεμο.

«Είμαστε περήφανοι για την ανένδοτη, γενναία γενιά των νικητών, που είμαστε οι κληρονόμοι της και χρέος μας είναι να κρατήσουμε τη μνήμη εκείνων που συνέτριψαν τον ναζισμό, που μας κληροδότησε να είμαστε σε εγρήγορση και να κάνουμε τα πάντα ώστε η φρίκη ενός παγκόσμιου πολέμου δεν θα ξανασυμβεί», είπε ο Πρόεδρος, απευθυνόμενος στους βετεράνους.

Για το Ντονμπάς

Ο Πούτιν σημείωσε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες στην ειδική επιχείρηση στο Ντονμπάς. 

«Τώρα, αυτές τις μέρες, πολεμάτε για τον λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της πατρίδας μας, της Ρωσίας», είπε ο αρχηγός του κράτους, απευθυνόμενος στα πληρώματα παρέλασης του στρατού στην Κόκκινη Πλατεία.

Επίσης, απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των μαρτύρων της Οδησσού, οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί στη Βουλή των Συνδικάτων τον Μάιο του 2014 και πέθαναν από τους βομβαρδισμούς αμάχων στο Ντονμπάς.

«Οι παραδοσιακές αξίες»

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι η υπεράσπιση της πατρίδας είναι πάντα ιερή. Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Ρωσία, σε αντίθεση με τη Δύση, δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την αγάπη για την πατρίδα, την πίστη και τις παραδοσιακές αξίες.

«Δεν ήθελε η Δύση να συνάψει συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας»

Ο Πούτιν σημείωσε ότι παρά τις διαφορές στις διεθνείς σχέσεις, η Ρωσία πάντα υποστήριζε τη δημιουργία ενός συστήματος ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας.

«Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, προτείναμε να συνάψουμε μια συμφωνία για τις εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ρωσία κάλεσε τη Δύση σε έναν ειλικρινή διάλογο, να αναζητήσει λογικές, συμβιβαστικές λύσεις, να λάβει υπόψη η μία τα συμφέροντα της άλλης. Όλα μάταια. Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν, πράγμα που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν εντελώς διαφορετικά σχέδια», είπε.

 

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι ήταν σε εξέλιξη «ανοιχτά» προετοιμασίες για μια σωφρονιστική επιχείρηση στο Donbass, για μια εισβολή στα ρωσικά ιστορικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας. Υπενθύμισε ότι στο Κίεβο ανακοίνωσαν την πιθανή απόκτηση πυρηνικών όπλων και το ΝΑΤΟ άρχισε την ενεργό στρατιωτική ανάπτυξη των περιοχών που γειτνιάζουν με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Έτσι, δημιουργήθηκε μια απειλή για τη Ρωσία και μια σύγκρουση με τους νεοναζί και τον Μπαντέρα, στους οποίους διακυβεύονταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν αναπόφευκτη. Τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία «έδωσε μια προληπτική απόκρουση στην επιθετικότητα», που ήταν η σωστή απόφαση.

Ενός λεπτού σιγής για τους χαμένους

Μετά από ενός λεπτού σιγή, ο αρχηγός του κράτους είπε ότι ο θάνατος καθενός από τους στρατιώτες και αξιωματικούς μας είναι θλίψη για ολόκληρη τη χώρα και ανεπανόρθωτη απώλεια για τους αγαπημένους μας.

«Το κράτος, οι περιφέρειες, οι επιχειρήσεις, οι δημόσιοι οργανισμοί θα κάνουν τα πάντα για να περιβάλλουν τις οικογένειες αυτές με φροντίδα και να τις βοηθήσουν. Θα προσφέρουμε  ειδική υποστήριξη στα παιδιά των νεκρών και των τραυματιών συντρόφων», είπε.

11.000 στρατιωτικοί θα βαδίσουν κατά μήκος της Κόκκινης Πλατείας στην παρέλαση, θα περάσουν τα καλύτερα εγχώρια μοντέλα στρατιωτικών οχημάτων. Εκτός από τη Μόσχα, θα πραγματοποιηθούν πανηγυρικές παρελάσεις σε 27 πόλεις της Ρωσίας .

Το απόγευμα οι Ρώσοι θα μπορούν να λάβουν μέρος στην πομπή του Αθάνατου Συντάγματος και να παρακολουθήσουν συναυλίες. Το βράδυ θα ακουστούν πυροτεχνήματα σε 36 χώρους της πρωτεύουσας.

Την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία , πραγματοποιούνται παρελάσεις σε 28 πόλεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, σε αυτές λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 65 χιλιάδες άνθρωποι, περίπου 2,4 χιλιάδες είδη όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού και περισσότερα από 460 αεροσκάφη. Περισσότεροι από 70 αυτοκινούμενοι εκτοξευτές και περισσότερα από 11 χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Izvestia


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr