«Δεν θα παραδοθούν γιατί θα τους σκοτώσουν οι Ρώσοι»- σύζυγος τραυματισμένου στρατιωτικού στο Azovstal


Μάιος 10, 2022. Ελλάδα.

Η Γιούλια Φενόρσιουκ ζητάει από τον κόσμο να σώσει τους μαχητές από την κόλαση του χαλυβουργείου «Azovstal», γράφει ουκρανικό δημοσίευμα.

Η Γιούλια είπε ότι ο σύζυγός της  Αρσένι Φενόρσιουκ  είναι στο Azovstal, τραυματισμένος - ένα θραύσμα από μια οβίδα που του τρύπησε το πόδι.

Η Γιούλια δήλωσε στο ουκρανικό κανάλι 24:

Είμαι 29 χρονών. Πριν από την έναρξη του πολέμου, εργάστηκα ως βοηθός σε έναν βουλευτή του Βερχόβνα Ράντα (κοινοβουλίου). Ο σύζυγός μου, ο Αρσένι Φενόρσιουκ  , μαχητής του Συντάγματος υπερασπιστών της Μαριούπολης, πολεμά στην Ανατολική Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, από το 2014.

Πήγε στον πόλεμο αμέσως μετά την αποφοίτησή του από την Ακαδημία Κιέβου-Μοχίλα. Ο ίδιος είναι ιστορικός, ενεργός συμμετέχων στο Μαϊντάν. Αμέσως μετά το Μαϊντάν έφυγε για τον πόλεμο.

Βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στο Azovstal. Γιατί πριν από αυτό υπήρχαν δύο ομάδες μαχητών - η μία στο Azovstal, η άλλη - κρατούσαν τη δεξιά όχθη. 

Ο σύζυγός μου Αρσένι ήταν σε μια ομάδα στη δεξιά όχθη. Στη συνέχεια υπήρχαν περισσότεροι Ρώσοι, ο εξοπλισμός τους έγινε επίσης περισσότερο - εξαιτίας του οποίου μεταφέρθηκαν σε διπλό δαχτυλίδι. Δηλαδή, εκτός από το δαχτυλίδι γύρω από τη Μαριούπολη, υπήρχε και ένα δαχτυλίδι γύρω από την ομάδα του άντρα μου στη δεξιά όχθη.

Υπήρξε μια στιγμή που (που οι Ρώσοι) ήρθαν ήδη πολύ κοντά. Δηλαδή, μπορούσαν ήδη να καθαρίσουν τους μαχητές μας. Αποχαιρετιστήκαμε γιατί η κατάσταση ήταν όσο πιο δραματική γινόταν.

Και από κάποιο θαύμα, κατάφεραν να σπάσουν αυτό το δαχτυλίδι για να συνδεθούν με το κύριο μέρος του συντάγματος στο Azovstal.


Από τότε, ο σύζυγός μου ήταν στο Azovstal. Μου λέει ότι πυροβολούνται συνεχώς, πέφτουν βόμβες. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, που πεθαίνουν από σήψη, από γάγγραινα. Τους τελειώνει το πόσιμο νερό. Ο άντρας μου μου έστειλε ένα μήνυμα για να βρω πληροφορίες για το πώς να ζήσει χωρίς νερό. Αυτό που συμβαίνει μπορεί να γίνει κατανοητό από αυτό το μήνυμα.

Το μήνυμα του Arseniy Fedosyuk στη σύζυγό του Yulia (στην πρωτότυπη γλώσσα).
«Γκουγκλάρετε πόσο μπορείτε να ζήσετε χωρίς νερό. Αντιγράψτε κάποιο λογικό άρθρο σχετικά με αυτό το θέμα και ενημερώστε μας. Μόνο κείμενο, όχι βίντεο. Τα βίντεο δεν θα φορτωθούν».

Δεν θα παραδοθούν, γιατί οι Ρώσοι σκοτώνουν τους στρατιώτες του συντάγματος σε αιχμαλωσία. Πριν από ένα μήνα, συνέλαβαν έναν στρατιώτη αιχμάλωτο στη Μαριούπολη - τον βασάνισαν, τράβηξαν βίντεο μαζί του, μετά τον σκότωσαν και έστειλαν στη μητέρα του μια φωτογραφία του σκοτωμένου.

Επομένως, η αιχμαλωσία για το στρατιωτικό σύνταγμα των υπερασπιστών της Μαριούπολης είναι αδύνατη. Το μόνο που είναι εφικτό είναι ένας ανθρωπιστικός διάδρομος και η έκδοση σε τρίτη χώρα ώστε να μείνουν εκεί μέχρι το τέλος αυτού του πολέμου.

Αυτό το πετυχαίνουμε, ζητάμε από βουλευτές, ζητάμε από πολιτικούς όλων των χωρών να ασκήσουν πίεση στον Πούτιν να τους αφήσει να φύγουν.

24tv.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr