Οι Βούλγαροι δεν βλέπουν τη Ρωσία ως ένοχη για τον πόλεμο στην Ουκρανία


Μάιος 5, 2022. Ελλάδα.

 

Σε σύγκριση με άλλους πολίτες της ΕΕ, οι Βούλγαροι τρέφουν τη λιγότερη συμπάθεια για τους Ουκρανούς και συχνά δεν βλέπουν τη Ρωσία ως τον κύριο ένοχο για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό προκύπτει από μελέτη που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημοσιεύουν σήμερα τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Η έρευνα αναφέρει ότι στη Βουλγαρία το 39 τοις εκατό αισθάνεται πλήρη συμπάθεια για τους Ουκρανούς, το 34 τοις εκατό - σε κάποιο βαθμό, το 15 τοις εκατό μάλλον δεν συμπάσχει, το 10 τοις εκατό δεν αισθάνεται καθόλου συμπάθεια και το 3 τοις εκατό δεν απαντά. 

Κατά μέσο όρο για την ΕΕ, τα στοιχεία είναι αντίστοιχα 54 τοις εκατό, 35 τοις εκατό, 6 τοις εκατό, 3 τοις εκατό και δύο τοις εκατό στους ίδιους δείκτες με αυτή τη σειρά.

Την άποψη ότι η Ρωσία είναι ο κύριος ένοχος για τον πόλεμο συμμερίζεται το 27 τοις εκατό στη χώρα μας, για το 19 τοις εκατό είναι εν μέρει αλήθεια, το 21 τοις εκατό διαφωνεί, το 25 τοις εκατό διαφωνεί πλήρως και το 8 τοις εκατό δεν απαντά. 

Στην ΕΕ, τα ποσοστά κατανέμονται μεταξύ 52 τοις εκατό, 26 τοις εκατό, 10 τοις εκατό, 7 τοις εκατό και 5 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Στο θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, το 23 τοις εκατό των Βουλγάρων συμφωνεί πλήρως, το 28 τοις εκατό - εν μέρει, το 14 τοις εκατό διαφωνεί, το 21 τοις εκατό διαφωνεί έντονα, το 14 τοις εκατό δεν έχει γνώμη. 

Στην ΕΕ, αυτά τα ποσοστά είναι 30 τοις εκατό, 36 τοις εκατό, 12 τοις εκατό, 10 τοις εκατό και 12 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Μόνο το 49 τοις εκατό των Βουλγάρων εγκρίνει τη δράση της ΕΕ μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Κατά μέσο όρο στην ΕΕ, το 69 τοις εκατό των ερωτηθέντων εξέφρασε την υποστήριξή του για την ευρωπαϊκή απάντηση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 70 τοις εκατό των Βουλγάρων και το 79 τοις εκατό της υπόλοιπης ΕΕ είναι θετικά όσον αφορά τη συμπάθεια προς την Ουκρανία.

dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr