Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Ο πρόεδρος της Σερβίας προβληματίζεται από τις δηλώσεις του Πούτιν για το Κοσσυφοπέδιο


Μάιος 5, 2022. Ελλάδα.

Η θέση της Σερβίας έχει γίνει πιο «περίπλοκη»,  λόγω του γεγονότος ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε μια αναλογία μεταξύ της κατάστασης στο Ντονμπάς και της κατάστασης με το Κοσσυφοπέδιο. 

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς , μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti .

«Η θέση μας είναι δύσκολη, τρομερά περίπλοκη και πιο περίπλοκη από τις δηλώσεις του Προέδρου Πούτιν. Θα μιλήσω για όλα αυτά αύριο», είπε ο Σέρβος ηγέτης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβία «ποτέ δεν ήταν πιο εγλωβισμένη πολιτικά», και αυτό περιπλέκεται από την οικονομική κατάσταση.«Ακούσατε τον (καγκελάριο της Γερμανίας) Όλαφ Σολτς , τι ακριβώς είπε; Ποιον θεωρεί υπεύθυνο για ό,τι συμβαίνει στη Βοσνία, τι πιστεύει ότι πρέπει να συμβεί στο Κόσοβο, καθώς και για το θέμα των κυρώσεων», πρόσθεσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Σερβίας σημείωσε ότι το Βελιγράδι θα παραμείνει στρατιωτικά ουδέτερο και θα διατηρήσει ανεξάρτητη θέση. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η Σερβία δεν θα επιβάλει οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr