Ρωσική Εκκλησία: Αναγνωρίζουμε τα αποκλειστικά δικαιώματα της Σερβικής Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία


Μάιος 9, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Μετά την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ότι αναγνωρίζει την λεγόμενη Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας ως Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδας και ότι την αποδέχεται στην κοινότητα των Χριστιανικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, γράφει σερβικό δημοσίευμα.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (ROC) αναγνωρίζει τα αποκλειστικά κανονικά δικαιώματα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SOC) στη Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε ο γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, αρχιερέας  Ιγκόρ Γιακίμτσουκ.

«Η θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησία, πάνω απ’ όλα, θα λάβει υπόψη την προσέγγιση αυτού του προβλήματος της Σερβικής Εκκλησίας, στην οποία συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε αποκλειστικά κανονικά δικαιώματα στη Βόρεια Μακεδονία» - είπε.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Κωνσταντινούπολη αναγνώρισε το όνομα αυτής της Εκκλησίας ως «Αχρίδας» (που σημαίνει την περιοχή της δικαιοδοσίας της μόνο εντός της επικράτειας της Βόρειας Μακεδονίας) και αποκλείει τη χρήση του όρου Μακεδονία καθώς και κάθε παράγωγο αυτού του όρου, σημειώνει το δημοσίευμα.

novosti.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr