Σειρήνες συναγερμού στο Κοσσυφοπέδιο - Οι Κοσοβάροι απειλούν τον Βούτσιτς


Ιούλιος 31, 2022. Ελλάδα.

Σειρήνες συναγερμού ακούγονται στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα, αναφέρει η ιστοσελίδα «Kosovo Online».

«Οι σειρήνες ακούγονται εδώ και 10 λεπτά, από τις 17:40 για την ακρίβεια, για άγνωστο λόγο», αναφέρει ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας.

Η εφαρμογή των μέτρων αμοιβαιότητας θα ξεκινήσει αύριο, ή μάλλον, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, από τα μεσάνυχτα σε όποιον προσέρχεται στις διαβάσεις με ταυτότητα της Δημοκρατίας της Σερβίας θα παραδίδεται έγγραφο εισόδου-εξόδου, συγχρόνως ξεκινάει η επανεγγραφή οχημάτων που έχουν σερβικές πινακίδες με πινακίδες του Κοσσυφοπεδίου.

Οι πολίτες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Βόρειας Μιτρόβιτσα και όπως μαθαίνει ανεπίσημα ο ρεπόρτερ μας, ο κόσμος θα κατευθυνθεί προς τη θέση Ρούνταρ κοντά στο Ζβετσάνι όπου θα στήσει οδοφράγματα, αναφέρει το Kosovo Online.

Συγκεντρώνονται πολίτες, δυσαρεστημένοι με τη θέσπιση μέτρων αμοιβαιότητας, η εφαρμογή της οποίας θα ξεκινήσει απόψε τα μεσάνυχτα και περιλαμβάνει τη μη αναγνώριση των ταυτοτήτων της Δημοκρατίας της Σερβίας στις διαβάσεις.

Όσον αφορά τις σειρήνες που ακούγονται από τις 17:40 στο βόρειο τμήμα της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, η KFOR δηλώνει ότι παρακολουθεί την κατάσταση και αυτή τη στιγμή συλλέγει πληροφορίες. Αυτό επιβεβαίωσε για το Κοσσυφοπέδιο το Γραφείο Πληροφοριών του αρχηγείου της KFOR.

Σε πολίτες με σερβικά έγγραφα θα παραδίδεται έγγραφο εισόδου-εξόδου και αύριο θα ξεκινήσει η εκ νέου ταξινόμηση οχημάτων με πινακίδες από τη Δημοκρατία της Σερβίας προς το Κόσοβο.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Αλμπίν Κούρτι έστειλε ένοπλες ειδικές δυνάμεις στο Γιάρινιε.

«Το καθεστώς της Πρίστινα προσπαθεί, καθιστώντας τον εαυτό του θύμα, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση με τον κόσμο παίζοντας το χαρτί του «μεγάλου-μικρού Πούτιν» και ο Κούρτι στο ρόλο του Ζελένσκι, να επιβάλει κάτι στον λαό μας στο βόρειο Κόσοβο. Έστειλαν τις μονάδες τους στα διοικητικά περάσματα με την επιθυμία να σταματήσουν όλους όσοι έχουν σερβικές ταυτότητες», είπε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη σημερινή του ομιλία, σύμφωνα με την b92

Οι Αλβανοί του Κοσόβου απειλούν  τη Σερβία και τον Βούτσιτς


Αλβανοί από το Κόσοβο και τα Μετόχια έχουν ήδη αρχίσει να απειλούν τη Σερβία και τον πρόεδρο της χώρας μας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, γράφει σήμερα η σερβική Alo.rs

Ο Κοσοβάρος Βισάρ Κελμέντι ανακοίνωσε στο Twitter ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και η Σερβία θα καταλήξουν όπως το Ιράκ και ο Σαντάμ Χουσεΐν.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή ακούγονται σειρήνες συναγερμού αεροπορικής επιδρομής στα βόρεια της Μιτρόβιτσα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr