Λιβύη: 32 νεκροί 159 τραυματίες ο απολογισμός των συγκρούσεων στην πρωτεύουσα. Δηλώσεις της αλ Μανγκούς

Φωτογραφία μέρους της πρωτεύουσας μετά τις αιματηρές συγκρούσεις


Αύγουστος 28, 2022. Ελλάδα.

 Τρίπολη.

Σε 32 νεκρούς και 159 τραυματίες ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ομάδων στην πρωτεύουσα Τρίπολη, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του υπουργείου Υγείας στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης. 

Σήμερα, Κυριακή, η υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Ενότητας,  Νάζλα αλ Μανγκούς, δήλωσε: «Το πνεύμα αντίστασης μεταξύ του λαού ανανεώνεται παρά τα οδυνηρά γεγονότα χθες στην πρωτεύουσά μας, που άφησαν θλίψη, κηδείες και ζημιές».


Σε ένα tweet στον λογαριασμό της στο Twitter, η αλ Μανγκούς έκρινε ότι «η αντίσταση του λαού είναι ένα μήνυμα προς όλους και όλους όσοι προσπαθούν να παρασύρουν τη χώρα στο χάος και την καταστροφή, ότι συνεχίζουμε να ζούμε και να φτάνουμε σε αυτό που φιλοδοξεί ο λαός, το οποίο είναι οι εκλογές, που με τη σειρά τους θα προσδώσουν ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη».

Χθες, Σάββατο, η αλ Μανγκούς συμμετείχε στην όγδοη σύνοδο του Διεθνούς Συμποσίου του Τόκιο για την Ανάπτυξη στην Αφρική, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου, Μουχάμαντ αλ Μάνφι.


Η πρωτεύουσα Τρίπολη έγινε μάρτυρας ένοπλων συγκρούσεων που προκάλεσαν την καταστροφή ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων και προκάλεσαν κατάσταση πανικού στους πολίτες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Address Libya

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr