Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 πέταξαν πάνω από τα Σκόπια


Αύγουστος 22, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Δύο στρατιωτικά αεροσκάφη τύπου B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξαν σήμερα πάνω από τα Σκόπια, γεγονός που αποτελεί άλλη μια απόδειξη της ενότητας και της ισχυρής συμμαχίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και της δέσμευσης όλων των χωρών μελών στην ασφάλεια και σταθερότητα της ευρω- Ατλαντικός, σημειώνει το Υπουργείο Άμυνας.

Σχετικά με την υπερπτήση των δύο αμερικανικών βομβαρδιστικών, ο αντισυνταγματάρχης Γιοβάν Αζμανόφσκι από το Γενικό Επιτελείο Στρατού τόνισε ότι οι ουρανοί μας είναι ασφαλείς και η συμμετοχή μας είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

«Σήμερα, οι πολίτες των Σκοπίων και της Βόρειας Μακεδονίας μπόρεσαν να δουν μια αερογέφυρα δύο στρατηγικών βομβαρδιστικών B52 από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, τα οποία δείχνουν τη συμμετοχή μας στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, την ασφάλεια και την προστασία πάνω από τον ουρανό μας και στους ουρανούς των συμμάχων» είπε ο αντισυνταγματάρχης Αζμανόφσκι.

Τα βομβαρδιστικά B-52 εισήλθαν στον εναέριο χώρο της  Βόρειας Μακεδονίας από τη Βουλγαρία κοντά στην Κρίβα Παλάνκα, πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση πάνω από την πρωτεύουσα και μετά έφυγαν από τον εναέριο χώρο της πΓΔΜ κοντά στο Ντεμπάρ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα πετάξει επίσης πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Κροατίας.

 

Makfax

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr