Ρωσία: Η FSB κατηγορεί τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα


Αύγουστος 21, 2022. Ελλάδα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB ) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε την αποκάλυψη της δολοφονίας της πολιτικού επιστήμονα και δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα. 

Σύμφωνα με την FSB, το έγκλημα οργανώθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. 

Η ρωσική αντικατασκοπεία -FSB αναγνώρισε τον φερόμενο δολοφόνο της Ντάρια Ντούγκινα. 

Πρόκειται για την, Νατάλια Βόβκ, πράκτορας των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία έφτασε στη Ρωσία τον Ιούλιο. Μετά τη δολοφονία, φέρεται να έφυγε για την Εσθονία.

Η FSB ισχυρίζεται ότι το έγκλημα «προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες». 

Πως ακριβώς δεν διευκρινίζεται. Σύμφωνα με την FSB, η Νατάλια Βόβκ έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με την κόρη της  Σοφία Σαμπάν. Οι δυο τους φέρεται να νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στη Μόσχα στο σπίτι που έμενε το θύμα και την ακολούθησαν. Η παρακολούθηση έγινε με αυτοκίνητο μάρκας Mini Cooper. 

Κατά την είσοδό τους στη Ρωσία χρησιμοποιούσαν αριθμούς DPR (E982XH DPR), στη Μόσχα χρησιμοποίησαν αριθμούς Καζακστάν (172AJD02) και κατά την έξοδό τους χρησιμοποιούσαν αριθμούς Ουκρανίας (AH7771IP).

Ήρθαν επίσης στο φεστιβάλ «Παράδοση», όπου η Ντάρια Ντούγκινα εμφανίστηκε πριν από τη δολοφονία, σύμφωνα με το FSB. Τα υλικά της έρευνας μεταφέρθηκαν στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ντάρια Ντούγκινα (Πλατόνοβα) είναι κόρη του διάσημου πολιτικού επιστήμονα και δημόσιου προσώπου  Αλεξάντερ Ντούγκιν. Οι δυο τους έφτασαν στο φεστιβάλ της «Παράδοσης», που έγινε στις 20 Αυγούστου στην περιοχή της Μόσχας, και επρόκειτο να επιστρέψουν μαζί στη Μόσχα, αλλά την τελευταία στιγμή ο κύριος Ντούγκιν αποφάσισε να πάνε χωριστά.

 Το αυτοκίνητο της κόρης του εξερράγη λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση.  Σύμφωνα με το TASS, η βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως. Η έρευνα την επόμενη κιόλας μέρα ανέφερε ότι η δολοφονία ήταν συμβατική.


Ο  Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας , δήλωσε ότι το Κίεβο δεν είχε καμία σχέση με την έκρηξη του αυτοκινήτου της Ντάρια Ντούγκινα.

 Τόνισε ότι η Ουκρανία «δεν είναι εγκληματίας, και ακόμη λιγότερο τρομοκρατικό κράτος». 

Ο πρώην βουλευτής της Κρατικής Δούμας Ηλία Πονομάρεφ , ο οποίος ζει την Ουκρανία, είπε ότι ο «Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός» ενεπλάκη στη δολοφονία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργάνωση αυτή επιδίδεται σε «κομματικό αγώνα», όπως αναφέρει η kommersant.ru


Σύμφωνα, εξάλλου με την Washington Post:

Ο Ντούγκιν, που χαρακτηρίστηκε «ο εγκέφαλος του Πούτιν» και «ο Ρασπούτιν του Πούτιν» από ορισμένους στη Δύση, υπήρξε εξέχων υποστηρικτής της έννοιας του «ρωσικού κόσμου», μιας πνευματικής και πολιτικής ιδεολογίας που δίνει έμφαση στις παραδοσιακές αξίες, την αποκατάσταση της παγκόσμιας επιρροής της Ρωσίας και την ενότητα. όλων των Ρώσων σε όλο τον κόσμο.

Ο Ντούγκιν βοήθησε στη διάδοση της έννοιας «Novorossiya» ή «Νέα Ρωσία» που χρησιμοποίησε η Ρωσία για να δικαιολογήσει την προσάρτηση της Ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας το 2014 και την υποστήριξή της στους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία. Προέτρεψε το Κρεμλίνο να εντείνει τις δραστηριότητές του στην Ουκρανία.

Ο Ντούγκιν έχει επίσης προωθήσει την αυταρχική ηγεσία στη Ρωσία και μίλησε με περιφρόνηση για τις φιλελεύθερες δυτικές αξίες. Του επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr