Εικόνες που διαψεύδουν την Ουκρανία


Αύγουστος 28, 2022. Ελλάδα.

Στις 24 Αυγούστου, ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, η Ρωσία χτύπησε με πύραυλο ένα τρένο βαμμένο με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι «200 Ουκρανοί στρατιώτες πέθαναν», η Ουκρανία ανταπάντησε, «Υπήρχαν μόνο πολίτες στο τρένο». Οι εικόνες που προέκυψαν πρόσφατα αποκάλυψαν ότι στο τρένο υπήρχαν στρατιώτες, σημειώνει η τουρκική Oda tv.

Πλάνα από το τρένο πριν χτυπηθεί εμφανίστηκαν. Ουκρανοί στρατιώτες φάνηκαν ξεκάθαρα στο τρένο.


 

Από που αναχώρησε

 

To τρένο αναχώρησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό Τσάπλιν στην περιοχή Ντνιπροπετρόβσκ στην ανατολική Ουκρανία, ξεκίνησε με εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες.

Αυτό το τρένο, βαμμένο στα κίτρινα-μπλε χρώματα της ουκρανικής σημαίας, χτυπήθηκε από πύραυλο της Ρωσικής Αεροπορικής και Διαστημικής Δύναμης.

Εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες που δεν είχαν πάει ακόμη στο μέτωπο σκοτώθηκαν από ρωσικούς πυραύλους στο Ντνιπροπετρόβσκ, που βρίσκεται έξω από τη γραμμή του μετώπου.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 200 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Η επίθεση σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου, ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς στρατιώτες ήταν Ουκρανοί πολίτες που επιστρατεύτηκαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Αναφέρθηκε ότι υπέστησαν ζημιές και οικισμοί πολιτών στην περιοχή.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr