Αρμενία: Τεράστια έκρηξη σε εμπορικό συγκρότημα- δεκάδες τραυματίες


Αύγουστος 14, 2022. Ελλάδα.

Ερεβάν.

 Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στη 13.00 τοπική ώρα στο εμπορικό συγκρότημα «Σουρμαλού» στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν και μέχρι στιγμής το υπουργείο Υγείας έχει αναφέρει έναν θάνατο και 51 τραυματίες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ανέφεραν το TASS και το RIA Novosti. 

Στο σημείο έχουν αποσταλεί δεκάδες ομάδες του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

11 από τους τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του δημάρχου, η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη πυροτεχνημάτων με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά. 

Η αιτία της έκρηξης είναι άγνωστη.

«Μια αποθήκη υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πυροτεχνημάτων εξερράγη στο εμπορικό κέντρο Σουρμαλού. Ειδικοί από το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης και διασώστες βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να εκκενώσουν τα θύματα που θάφτηκαν από την κατάρρευση στα κτίρια της έκρηξης, στην πόλη Ερεβάν δήλωσε ο εκπρόσωπος του δήμου,  Λέβον Σαρνταριάν.


Οι επικεφαλής όλων των υπηρεσιών βρίσκονται στο σημείο, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Βαγκέ Καζαριάν. Το εμπορικό συγκρότημα βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Ερεβάν.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr