Ο τουρκικός στρατός έβαλε στο στόχαστρο περιοχές της Σουλεϊμανίγια


Αύγουστος 23, 2022. Ελλάδα.

Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να αγνοεί την εδαφική κυριαρχία του Ιράκ καθώς τοπικές πηγές στην περιοχή της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ ανέφεραν επίθεση των Τούρκων με drones στην ορεινή περιοχή Μπαρζότ στην επαρχία Σουλεϊμανίγια, γράφει σήμερα η Mehr News επικαλούμενη τον τοπικό ιστότοπο Al Malouma.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, επιθετικά drones του τουρκικού στρατού στόχευσαν το χωριό Καμίς στην ορεινή περιοχή Μπαρζότ στη Σουλεϊμανίγια.

Οι Τούρκοι, όπως σημειώνεται,  χρησιμοποίησαν την επίθεση αυτή με το πρόσχημα να πολεμήσει το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Αν και αυτή η επίθεση με drones δεν είχε ανθρώπινες ή οικονομικές απώλειες, προκάλεσε, ωστόσο, μεγάλο φόβο και πανικό στους κατοίκους του χωριού Καμίς.

Λόγω του γεγονότος ότι πρόσφατα, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα του τουρκικού στρατού στόχευσαν διάφορες περιοχές στο al Amadiya στην επαρχία Ντοχούκ του Ιράκ.

Να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον διαφόρων περιοχών της περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν συνεχίζονται σε καθημερινή βάση εν μέσω της σιωπής των αρχών της Ερμπίλ και της αδυναμίας της κεντρικής κυβέρνησης στη Βαγδάτη, σημειώνει το δημοσίευμα.


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr