Αμερικανός πρέσβης στο Βελιγράδι: Δεν ακολουθώ αντισερβική πολιτική…


Αύγουστος 15, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, Κρίστοφερ Χιλ, απαντώντας σε ερωτήσεις στο Twitter,  δήλωσε ότι δεν ακολουθεί αντισερβική πολιτική και ότι βρίσκεται στη Σερβία ακριβώς για να προσπαθήσει να οικοδομήσει πολύ ισχυρότερες σερβοαμερικανικές σχέσεις, γράφει η σερβική ραδιοτηλεόραση στην ηλεκτρονική της σελίδα.

Όταν ρωτήθηκε «πότε θα σταματήσει η Αμερική να ασκεί αντισερβική πολιτική και θα αρχίσει να σέβεται τη Σερβία όπως της αξίζει ως χώρα σύμμαχος σε δύο παγκόσμιους πολέμους και φιλικό έθνος», ο Κρίστοφερ Χιλ επεσήμανε ότι η Σερβία και οι ΗΠΑ έχουν πολλά κοινά πράγματα.

«Πολλά μας συνδέουν, πολλά περισσότερα από όσα μας χωρίζουν, και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα σε αυτή τη σχέση. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, ξεκινώντας από τον Πρόεδρο Μπάιντεν και συνεχίζοντας, μας ενδιαφέρει πολύ να βελτιώσουμε αυτές τις σχέσεις», είπε ο Χιλ.


Τόνισε ότι ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των σχέσεων σε πολλούς τομείς - οικονομία, πολιτική, εξωτερική πολιτική...

Ο Χιλ επεσήμανε επίσης ότι η Σερβία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να προσπαθήσουν να έχουν κοινή αντίληψη για θέματα που μπορεί να μην τις επηρεάζουν άμεσα, αλλά για τα οποία έχουν πολλούς λόγους να συνεργαστούν.

«Πραγματικά ανυπομονούμε για μια πολύ πιο δυνατή σχέση και αυτό είναι που έχω δεσμευτεί εδώ», είπε ο Χιλ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr