Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Λιβύη: Η Άγκυρα αρνείται ότι έστειλε αντιπροσωπεία για να πείσει τον Νταμπάιμπα να παραδώσει την εξουσία

Στα κοινωνικά δίκτυα της Λιβύης κυκλοφορούν φήμες ότι η Τουρκία απέσυρε την υποστήριξή της προς τον πρωθυπουργό της Τρίπολης, Αμπντελχαμίντ αλ Νταμπάιμπα


Αύγουστος 15, 2022. Ελλάδα.

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Λιβύη, Κενάν Γιλμάζ, διέψευσε ότι η Τουρκία έστειλε αντιπροσωπεία για να πείσει τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Αμπντελχαμίντ αλ Νταμπάιμπα, να παραδώσει την εξουσία στον ορισθέντα πρωθυπουργό από το Κοινοβούλιο,  Φατχί Μπασάγκα.

Σε δήλωση του στο Libya Al-Ahrar TV, ο Γιλμάζ επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα επικοινωνεί με όλα τα μέρη και ότι είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης και να γλιτώσει τη χώρα από την αποσταθεροποίηση και την επίτευξη εκλογών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ενότητας,  Μουχάμαντ Χαμούντ, αρνήθηκε την παρουσία τουρκικής αντιπροσωπείας ή απεσταλμένου αυτές τις μέρες, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει παρουσιάσει καμία πολιτική πρωτοβουλία σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και ότι ασχολείται επίσημα με την ενότητα της κυβέρνησης, είπε.

Ο Χαμούντ επεσήμανε ότι η Τουρκία επιβεβαιώνει τη θέση της για την υποστήριξη της σταθερότητας και της ηρεμίας στη Λιβύη και προτείνει λύση στη κρίση να πάει η χώρα σε εκλογές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν είδηση ​​που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την παρουσία Τούρκου απεσταλμένου στη Λιβύη για να πείσει τον Νταμπάιμπα να παραδώσει την εξουσία στον Μπασάγκα και προειδοποιούν για τη χρήση βίας.


Η Τουρκία αρνείται ότι έστειλε αντιπροσωπεία για να πείσει τον Νταμπάιμπα να παραδώσει την εξουσία

Libya al Ahrar.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr