Ουκρανία: «Χτυπήθηκε στο Ντονμπάς το αρχηγείο των Ρώσων μισθοφόρων Βάγκνερ»


Αύγουστος 15, 2022. Ελλάδα.

 

Το ουκρανικό πυροβολικό στόχευσε το αρχηγείο της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων του τάγματος Βάγκνερ στην Ποπάσνα, στην αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία του Λούγκανσκ στο Ντονμπάς που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, δημοσιεύει το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Αυτό αποκαλύφθηκε από επίσημες τοπικές πηγές αλλά και από φιλορωσικές πηγές που επικαλείται το BBC, αλλά προς το παρόν δεν αναφέρουν τα θύματα της επίθεσης ούτε δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες.

 Η θεωρούμενη ως συνδεδεμένη με το Κρεμλίνο -το οποίο ωστόσο το αρνείται-, η παραστρατιωτική ομάδα Βάγκνερ επιχειρεί επίσης στη Συρία, στη Λιβύη, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τώρα στο Μάλι, και κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, είναι πιθανό η Μόσχα να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) με στόχο την προσάρτησή της στη Ρωσία.

Και μια ανάλυση των New York Times αποκαλύπτει ότι η πολυαναμενόμενη προμήθεια νέων δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς επέτρεψε στις ουκρανικές δυνάμεις να επιβραδύνουν, «τουλάχιστον προς το παρόν», την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά και νότια, αλλά όχι για να τις σταματήσουν: «Η ρωσική στρατιωτική μηχανή έχει ακόμα αρκετή δύναμη για να συνεχίσει», όπως τονίζεται.


Ansa.it

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr