Τουρκία: Για μια θέση οδοκαθαριστή έκαναν αίτηση 1948 άτομα…


Αύγουστος 15, 2022. Ελλάδα.

Χίλια εννιακόσα  σαράντα οκτώ άτομα υπέβαλαν αίτηση για πρόσληψη εργάτη καθαρισμού από το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού στη Νίγδη.  Αιχμηρή ήταν η δήλωση του  επαρχιακού προέδρου του αντιπολιτευόμενου CHP στη Νίγδη, Ερχάν Αντέμ:

 «Εάν 1.948 άτομα κάνουν αίτηση για δουλειά για μια θέση, τα στοιχεία για την ανεργία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία- TUIK δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα  Sözcü ο πρόεδρος του παραρτήματος του «Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος» στη Νίγδη, είπε επιγραμματικά:

* Η TURKSTAT θα πρέπει να αποκτήσει τη νομική της προσωπικότητα το συντομότερο δυνατό και να εξηγήσει τα γεγονότα για το πόσοι άνεργοι υπάρχουν στην Τουρκία.

* Λέγεται ότι τα στοιχεία για την ανεργία που δίνει η TUIK έχουν μειωθεί, αλλά τα δεδομένα δεν είναι έτσι. 1.948 άτομα κάνουν αίτηση για αγγελία εργασίας που είναι για ένα άτομο, υπάρχει μια αντίφαση εδώ».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr