Συρία: Οι Τούρκοι ενισχύουν τις επιθέσεις τους στο Ιντλίμπ


Αύγουστος 15, 2022. Ελλάδα.


Στην περιοχή «αποκλιμάκωσης», ο Συριακός Αραβικός Στρατός απάντησε βίαια στην κλιμάκωση των επιθέσεων τρομοκρατικών οργανώσεων σε στρατόπεδα στην περιοχή, γεγονός που ώθησε τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής με περισσότερες στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις τους στο νότιο τμήμα του Ιντλίμπ, σύμφωνα με συριακό δημοσίευμα.

Πηγή πεδίου είπε στην «Αλ Ουατάν» ότι με τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής να στέλνουν μηχανοποιημένες στρατιωτικές ενισχύσεις στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ, ομάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης "Τζαμπχάτ αλ-Νούσρα" και των συμμάχων της κλιμακώθηκαν σκόπιμα στη βορειοδυτική επαρχία της Χάμα και στο ανατολικό Ιντλίμπ, όπου ο στρατός στόχευσε με βαρύ πυροβολικό τις τοποθεσίες και τα σημεία συγκέντρωσης των τρομοκρατών.

Η πηγή εξήγησε ότι οι μονάδες του Στρατού που επιχειρούν βόρεια της Χάμα απάντησαν στις παραβιάσεις των τρομοκρατών στον άξονα  αλ Αμκίγια και Αλ Μασάρου στη βορειοδυτική πεδιάδα Αλ Γκάμπ, καταστρέφοντας τις θέσεις τους με πυρά πυροβολικού.

Σημειώνεται ότι οι στρατιωτικές μονάδες που δρούσαν στην επαρχία Ιντλίμπ κατέστρεψαν επίσης τα σημεία συγκέντρωσης των τρομοκρατών στην Αλ-Φατίρα και στο Φαλιφέλ με βαρύ πυροβολικό  στο βόρεια Ιντλίμπ.

Επιπλέον, οι «Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν» των «SDF» ανακοίνωσαν σε χθεσινή δήλωση, που μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα «Al-Mayadeen», το θάνατο 3 στρατιωτών των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και 3 ενόπλων των πολιτοφυλακών πιστών στην Κατοχή στους βομβαρδισμούς τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στις κατεχόμενες πόλεις  Μαρέα και αλ Μπάμπ Marea και Al-Bab στη βόρεια και ανατολική επαρχία του Χαλεπίου.

Στα βορειοανατολικά της χώρας, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής ανανέωσαν τις επιθέσεις τους με χερσαίους βομβαρδισμούς στις αγροτικές περιοχές των πόλεων Αμπού Ρασίν και Ταλ Ταμέρ, βορειοδυτικά της Χασάκα, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης.

Οι πηγές τόνισαν ότι το κατοχικό (τουρκικό) πυροβολικό στόχευσε περιοχές στα χωριά Abush, Sheikh Ali, Al-Garajneh, Al-Dardara και Aniq Al-Hawa, που οδήγησαν σε υλικές ζημιές, χωρίς μέχρι στιγμής πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες.

alwatan.sy

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr