Αλβανία: Συνελήφθησαν Ρώσοι κατάσκοποι σε στρατιωτικό εργοστάσιο


Αύγουστος 21, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Η Διεύθυνση Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας της Κρατικής Αστυνομία, μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες, ερευνούν πολλά στοιχεία που σχετίζονται με τους τρεις Ρώσους που συνελήφθησαν στο στρατιωτικό εργοστάσιο του Γκράμσι στην κεντρική Αλβανία.

Πηγή ανέφερε στο αλβανικό Top Channel ότι «έχουμε να κάνουμε με ομάδα της ρωσικής μυστικής στρατιωτικής υπηρεσίας GRU με καθαρή αποστολή κατασκοπείας στη χώρα μας».

Μεταμφιεσμένοι σε μπλόγκερ, οι τρεις Ρώσοι που ανακρίθηκαν είναι ύποπτοι ότι ήταν καλά εκπαιδευμένοι σε επιχειρήσεις πληροφοριών. Η προσέγγιση στο εργοστάσιο του Γκραμς από τη ρωσική GRU δεν είναι καθόλου τυχαία.

Πηγή από τον αλβανικό στρατό, υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε στο Top Channel ότι εδώ και αρκετούς μήνες γίνονται δοκιμές σε αυτό το εργοστάσιο για την παραγωγή φυσιγγίου διαμετρήματος 5,56 χλστ.

Αυτός ο τύπος πυρομαχικών χρησιμοποιείται για τυφέκια επίθεσης M14 που χρησιμοποιούνται από τις χερσαίες δυνάμεις του αλβανικού στρατού και ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ.

Υπάρχουν έντονες αμφιβολίες ότι σκοπός αυτής της ρωσικής ομάδας αναγνώρισης με αποστολή κατασκοπείας ήταν να ανακαλύψει την πρόοδο της Αλβανίας ακριβώς στην παραγωγή του φυσιγγίου των 5,56 χλστ.

Οι αλβανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο σε αυτή την έρευνα. Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν οι Ρώσοι στη χώρα μας.

Εάν μπήκαν από το σημείο ‘Muriqani’, υποπτεύεται ότι αποτελούν μέρος του σταθμού αντικατασκοπείας GRU στο Βελιγράδι.

Οι αλβανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν ότι η GRU έχει επίσης ένα ενεργό παράρτημα στο Μαυροβούνιο, από όπου διατάσσονται και κατευθύνονται επιχειρήσεις κατασκοπείας εντός του εδάφους της Αλβανίας. 

Ενώ η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB, δρα μέσω μυστικού σταθμού στη Νις του Μαυροβουνίου.


Gazeta Shqiptare

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr