«1,4 εκατομμύρια Σύροι έλαβαν την τουρκική υπηκοότητα», λέει πρόεδρος κόμματος


Αύγουστος 20, 2022. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος τους Κόμματος της Νίκης, Ουμίτ Οζντάγ, υποστήριξε ότι οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των Σύρων στους οποίους χορηγήθηκε υπηκοότητα είναι 1 εκατομμύριο 476 χιλιάδες 368 άτομα.

 Ο Οζντάγ προέβη σε επιθετική δήλωση προς τον Σοïλού: Έχετε το δικαίωμα να ακούτε τις κατ' ιδίαν συναντήσεις των μελών της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης! Σε προειδοποιώ για τελευταία φορά, Σουλεϊμάν!

Ο Πρόεδρος του Κόμματος της Νίκης συνεχίζει την περιοδεία του στην Τουρκία στις επαρχίες του Πόντου. Ο Οζντάγ, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Τύπου το πρωί και έκανε δηλώσεις.

«Η αλήθεια κρύβεται από το τουρκικό έθνος»

Εκφράζοντας ότι η προσφυγική πολιτική του Κόμματος της Νίκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό στον Πόντο καθώς και στην Τουρκία, ο Οζντάγ είπε:

« Έχουμε δει αυτή την κατάσταση σε όλα τα παράλια του Πόντου. Όπως όλος ο τουρκικός λαός, άφησε τις ελπίδες του στο Κόμμα της Νίκης στη Μαύρη Θάλασσα για τους πρόσφυγες και τους φυγάδες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τουρκία είναι το πρόβλημα των αιτούντων άσυλο και των φυγόδικων. Το ΑΚΡ άνοιξε τον δρόμο για την κατοχή της χώρας μας με το όνομα της μετανάστευσης, με την πολιτική ασύλου που είναι εχθρική προς το τουρκικό έθνος».

« Καθώς το ΑΚΡ εξουσιάζει την Τουρκία, ακολουθείται μια τρομερή πολιτική προπαγάνδας και παραπληροφόρησης κατά του τουρκικού έθνους. Όλα τα στοιχεία για τους πρόσφυγες από το τουρκικό έθνος είναι κρυμμένα. Ο νόμος για τη διαχείριση της μετανάστευσης , ο οποίος εκπονήθηκε με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθήθηκε μετά το 2011, προετοίμασε τη νομική βάση για τη σιωπηλή εισβολή στη μυστική κατοχή της Τουρκίας.

 Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών εκείνης της περιόδου άφησε το στίγμα του σε μια συνάντηση στην Άγκυρα λέγοντας: «Έχετε φτιάξει έναν τέτοιο νόμο για τη μετανάστευση που οι άνθρωποι θέλουν να μεταναστεύσουν».

Η εξίσωση του Σοϊλού -«Αποκρύπτονται οι παροχές της τουρκικής υπηκοότητας»

 

«Το AKP υιοθέτησε, εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει την πολιτική χορήγησης ιθαγένειας στους Σύρους ως επίσημη κρατική πολιτική με το σχέδιο εναρμόνισης 2018-2023. Τα στοιχεία των Σύριων, Αφγανών, πολιτών αφρικανικών χωρών, Πακιστανών και εκείνων από το Ιράκ και το Ιράν στην Τουρκία αποκρύπτονται συστηματικά από το τουρκικό κοινό. Κάποιοι από αυτούς δεν γνωρίζουν ούτε τον εαυτό τους.

Όπως τόνισε ο Οζντάγ, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι υπάρχουν 3,6-  3,7 εκατομμύρια Σύροι στην Τουρκία από το 2016. 

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό γεννήσεων των γυναικών της Συρίας εκφράζεται σε 5,3. Πώς μπορεί ένας πληθυσμός με ποσοστό γεννήσεων 5,3 να παραμείνει σταθερός για 6 χρόνια; 

Αυτό απαιτεί να καταλήξουμε σε ένα νέο θεώρημα, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα αναφέρεται ως εξίσωση του Σόιλου στα μαθηματικά. 

Τα Ηνωμένα Έθνη δίνουν τον αριθμό των επιστρεφόντων ως 100.000. Το AKP λέει ψέματα όταν λέει ότι έχουν επιστρέψει 500 χιλιάδες άνθρωποι.

«13 εκατομμύρια πρόσφυγες…»

Συνέχισε ο πρόεδρος του Κόμματος της Νίκης, λέγοντας ότι στα επίσημα έγγραφα του κράτους καταγράφεται ότι υπάρχουν 13 εκατομμύρια παράνομοι και αιτούντες άσυλο στην Τουρκία. 

Ο τουρκικός λαός φέρει στους ώμους του το βάρος αυτών των 13 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτός ο αριθμός δεν μειώνεται. Καθώς τα σύνορά μας είναι γεμάτα τρύπες, κάθε μέρα προστίθενται νέοι αριθμοί. Το AKP κρύβει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο και των φυγόδικων στην Τουρκία, καθώς και τον αριθμό των πολιτογραφημένων Σύρων και άλλων αλλοδαπών, κατέληξε.

sozcu.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr