Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί την Αλβανία για τα «Χρυσά Διαβατήρια»


Αύγουστος 25, 2022. Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε για άλλη μια φορά την Αλβανία να μην εισαγάγει το σύστημα του «χρυσού διαβατηρίου», καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της ΕΕ και θέτει σε κίνδυνο την ένταξη της Αλβανίας.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Επιτροπής της ΕΕ, οι αρχές στην Αλβανία εισήγαγαν νέες αλλαγές στο νόμο για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), συμπεριλαμβανομένου του συστήματος «Golden Passport» στο νόμο, γράφει η “SchengenVisa”.

Με απόφαση που έλαβε στις 29 Ιουλίου, η αλβανική κυβέρνηση έδωσε ζωή σε ένα σχέδιο χορήγησης αλβανικής υπηκοότητας σε ξένους και πλούσιους πολίτες που θέλουν να επενδύσουν στην Αλβανία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο άνοιξε τον δρόμο για την πρόσληψη διεθνούς εταιρείας για την προώθηση του αλβανικού διαβατηρίου στον κόσμο, σύμβαση υπό μορφή παραχώρησης.

Στο δημοσιευμένο άρθρο αναφέρεται ότι ορισμένα από τα στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης έχουν απορρίψει την κριτική των αρχών της ΕΕ λέγοντας ότι ο μόνος στόχος είναι η προσέλκυση ξένων και πλούσιων επενδυτών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr