Το έκτο σιδηροδρομικό όχημα «Καλό Τρένο» αναχώρησε από την Άγκυρα για το Αφγανιστάν


Αύγουστος 24, 2022. Ελλάδα.


Το έκτο «καλό τρένο» αναχώρησε την Τετάρτη από την τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, μεταφέροντας 1.500 τόνους βοήθειας στον αφγανικό λαό, που συγκεντρώθηκε από 10 τοπικές οργανώσεις αρωγής σε συντονισμό με την Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης «AFAD», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η AFAD διοργάνωσε μια αποχαιρετιστήρια τελετή για τη συνοδεία βοήθειας παρουσία του Τσετίν Αλτούν, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή των Τουρκικών Σιδηροδρόμων, του Αντιπροέδρου της AFAD Χάμζα Τασντελάν και εκπροσώπων των χορηγών.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Αλτούν είπε ότι η έκτη ομάδα της τουρκικής συνοδείας βοήθειας για το Αφγανιστάν περιλαμβάνει 3 τρένα που αποτελούνται από 69 βαγόνια φορτωμένα με 1.500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πρόσθεσε ότι η προαναφερθείσα σιδηροδρομική πομπή βοήθειας αναχωρεί από την Τουρκία, μέσω Ιράν και Τουρκμενιστάν, πριν φτάσει στο Αφγανιστάν, διανύοντας απόσταση 4.168 χιλιομέτρων.

Εξήγησε ότι η συνοδεία ανθρωπιστικής βοήθειας έχει προγραμματιστεί να φτάσει στους άπορους στο Αφγανιστάν, εντός 11-14 ημερών.

Στις 27 Ιανουαρίου το «καλό τρένο» αναχώρησε από την τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα και έφτασε στις 7 Φεβρουαρίου μεταφέροντας 750 τόνους βοήθειας.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει ένα τρένο φορτωμένο με τρόφιμα, ρούχα, ιατρικό εξοπλισμό και επείγουσες ανάγκες στο Αφγανιστάν, δηλώνοντας: «Η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει τα προβλήματα του Αφγανιστάν, με τα οποία έχει στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς».

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων της τουρκικής βοήθειας «καλού τρένου» έφτασε μέχρι στιγμής το ένα εκατομμύριο 250 χιλιάδες σε όλο το Αφγανιστάν, όπως σημειώνει η Turk Press.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr