«Στη Ρωσία, νέοι βγαίνουν με πλακάτ για να υποστηρίξουν τη Σερβία»


Αύγουστος 11, 2022. Ελλάδα.

Πρίστινα.

Φωτογραφία που κυκλοφορεί στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, φέρεται να τραβήχτηκε στη Ρωσία. Δείχνει για άλλη μια φορά ότι η ρωσο-σερβική συνεργασία είναι κάτι περισσότερο από τις εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις, γράφει η Express του Κοσόβου.

Κάποιοι νέοι, με το παράνομο πανό της Μιτρόβιτσας «ΚΜ», που χρησιμοποιήθηκε ως αυτοκόλλητο τις τελευταίες ημέρες στους βόρειους δήμους, έφτιαξαν  ένα βίντεο.

Σε αυτό το βίντεο κρατούν το πανό στα χέρια τους και φωνάζουν «Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας».

Το πανό στη Ρωσία σχεδιάστηκε από Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι αντιτίθενται στην εφαρμογή των αρχών της Πρίστινα να καθιερώσουν πινακίδες κυκλοφορίας του Κοσσυφοπεδίου στα αυτοκίνητα των Σέρβων του Κοσόβου.

Όπως επισημαίνεται, εκτός από τις καλές σχέσεις της Μόσχας με το Βελιγράδι, η ρωσική επιρροή έχει αυξηθεί σημαντικά και στους βόρειους δήμους της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

A group of Russians are holding a “license plate” flag with the inscription “Kosovo is Serbia”. Are there still those who think that Russia is not involved in this?
Εικόνα

Η Ρωσία υποστηρίζει τη Σερβική Λίστα στο Κοσσυφοπέδιο από το 2017, όταν ο Σεργκέι Ζελέζνιακ το δήλωσε σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβικής Λίστας, Γκόραν Ράκιτς.

Τότε ο Ράκιτς είχε προσκαλέσει τον Ζελέζνιακ, εκπρόσωπο του κόμματος του Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία» να επισκεφθεί τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου, γράφει η Gazeta Express.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr