Τούρκος λαθρέμπορος εξαπάτησε δεκάδες Σύρους και Άραβες λέγοντας ότι «βρίσκονταν στην Ελλάδα»

 


«Τους είπε ότι έφθασαν στην Ελλάδα. Οδηγός νταλίκας εξαπατά Σύρους και Άραβες»

 Αύγουστος 30, 2022. Ελλάδα.

Λαθρέμπορος που ειδικεύονταν στη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη, εξαπάτησε μια μεγάλη ομάδα Σύριων και Αράβων προσφύγων και μεταναστών, λέγοντας τους ότι έχουν φθάσει σε ελληνικό έδαφος ενώ τους αποβίβασε σε πόλη της δυτικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική «en son haber» , ένας οδηγός λεωφορείου με τα αρχικά Α.Α.  άφησε 67 λαθρομετανάστες στη Μαρμαρίδα της πολιτείας Μούγλα, κυρίως από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, λέγοντάς τους ότι τους είχε φέρει στην Ελλάδα.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι έγινε καταγγελία  στην αστυνομία της περιοχής για  την άφιξη φορτηγού καλυμμένου με τέντα φορτωμένο με λαθρομετανάστες, που αποβιβάστηκαν στην περιοχή « Χατίμπ Ερμί Μαχλάς» στην Μαρμαρίδα.

Μετά από έρευνα και κλείσιμο των εισόδων και εξόδων της γειτονιάς, οι αστυνομικές ομάδες κατάφεραν να συλλάβουν τους μετανάστες που κατέβηκαν από την νταλίκα, ενώ συνέλαβαν και τον οδηγό της, ο οποίος εξαπατούσε τον κόσμο λέγοντας «Φτάσατε στην Ελλάδα» και αφού τους άφησε, τράπηκε σε φυγή.



 Ένα βίντεο έδειχνε δεκάδες Σύρους μετανάστες να κατεβαίνουν από ένα σκεπασμένο φορτηγό, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, για να διασκορπιστούν στους δρόμους της γειτονιάς που νόμιζαν ότι ήταν Ελλάδα, ενώ άλλα βίντεο έδειχναν την τουρκική αστυνομία να τους συλλαμβάνει και να τους οδηγεί σε κέντρο απέλασης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες Σύροι, ιδιαίτερα νέοι, καταβάλλουν καθημερινές προσπάθειες να εισέλθουν στα ελληνικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των δυτικοευρωπαϊκών χωρών, με στόχο να λάβουν άσυλο.


orient-news.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr