Έκκληση Βρετανού πρέσβη σε Αλβανούς: Μην εγκαταλείπετε τη χώρα σας!

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρηματοδοτήσει προγράμματα εκπαίδευσης σε Αλβανούς, δήλωσε ο Βρετανός πρέσβης στα Τίρανα


Σεπτέμβριος 13, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.


Ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στη
ν Αλβανία κάλεσε την αλβανική νεολαία να μην εγκαταλείψει την Αλβανία.

Στην ομιλία του στο πάνελ του Εθνικού Εκπαιδευτικού Συνεδρίου στα Τίρανα, ο Πρέσβης Alastair King-Smith μίλησε για τους νέους που ταξιδεύουν παράνομα με σχεδίες ή άλλες παράνομες διαδρομές μεταφοράς προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Δήλωσε ότι πρόκειται για επικίνδυνους τρόπους που δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται λαθρέμποροι για άμεσο πλουτισμό.


«Θα χρηματοδοτήσουμε στην Αλβανία πρόγραμμα»


Ο Βρετανός διπλωμάτης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η Μεγάλη Βρετανία θα χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα στην Αλβανία για την προώθηση ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους και την παροχή δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας.

«Πολλοί νέοι φεύγουν από την Αλβανία. Αυτοί οι νέοι γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από λαθρέμπορους, τους προτρέπουμε να σταματήσουν. Οι υποσχέσεις για γρήγορο πλουτισμό είναι ψεύτικες καθώς θα αναγκαστούν να εμπλακούν σε εγκληματικές δραστηριότητες και ναρκωτικά, αλλά αυτές οι συνθήκες θα γίνουν επίσης πολύ επικίνδυνες. 

Σας προτρέπω εσάς τους νέους να μην ταξιδεύετε παράνομα. Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν εξαρτάται από σχεδίες, εξαρτάται από την εκπαίδευση και τη σκληρή δουλειά. Δεν αρκεί να δίνουμε διανοητικά επιχειρήματα. Γι' αυτό θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα για την προώθηση ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους για να τους δώσουμε τις δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας», δήλωσε ο Alastair King-Smith.

Ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας ζήτησε επίσης τη δημιουργία καλύτερων ευκαιριών εκπαίδευσης για τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών.

«Εδώ έχουμε κοινότητες σε βαθιά ορεινές αγροτικές περιοχές. Αλλά έχουμε επίσης μειονεκτικές κοινότητες σε πόλεις που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες, προκαλώντας είτε εγκατάλειψη του σχολείου είτε μη συχνή φοίτηση σε αυτό. Ας φροντίσουμε να δώσουμε στα παιδιά το χρόνο και την ευκαιρία να πάνε σχολείο».

Ο πρέσβης King-Smith μίλησε επίσης για συνεργασία στην εκπαίδευση μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Αλβανίας.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη δέσμευση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αλβανίας και χαίρομαι που βλέπω αυτό το σχέδιο να υλοποιείται. Πολλά Πανεπιστήμια από τη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιούν μαθήματα εδώ στην Αλβανία.

 «Σύντομα θα δημιουργήσουμε μια νέα συνεργασία στο ιατρικό σύστημα με βρετανικά πρότυπα εδώ στην Αλβανία», τόνισε ο Βρετανός πρέσβης.

Gazeta Dita

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr