Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Η φαγούρα της Ελλάδας συνεχίζεται…


Σεπτέμβριος 12, 2022. Ελλάδα.

 Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έβαλε στο στόχαστρο την Ελλάδα λέγοντας ότι «η φιλία της Τουρκίας είναι παλιά, η εχθρότητά της είναι σοβαρή». «Η φαγούρα της Ελλάδας συνεχίζεται», είπε στοχεύοντας την Ελλάδα.

Ενώ η ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώθηκε μετά τις δύο διαφορετικές ομιλίες του προέδρου του AKP Ταγίπ Ερντογάν με στόχο την Ελλάδα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η φιλία της Τουρκίας είναι αρχέγονη, η εχθρότητά της τρομακτική»

Μιλώντας στα εγκαίνια της «Μάχης της Σακάρια στην 101η επέτειο της και του Συμποσίου Χαϊμάνα» που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε, «Είναι μια προειδοποίηση για τη γείτονά μας την Ελλάδα. Όλοι να συνέλθουν. Λέμε ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Μην είσαι πιόνι των άλλων. Μην συνεχίσεις τις προκλήσεις γιατί η φιλία της Τουρκίας είναι αρχαία, η εχθρότητά της είναι σοβαρή. Να το έχετε υπόψη σας», είπε.

«Εσείς θα υποστείτε τις συνέπειες»

Ο Τσαβούσογλου συνέχισε, «Αυτό είναι το μέρος όπου σώσαμε την Ανατολία, την αρχαία τουρκική πατρίδα, από τις ελληνικές θηριωδίες».

«Όταν φτάνουμε στο σήμερα, που λέμε «Ας σεβαστούμε τα δικαιώματα των γειτόνων και στις δύο πλευρές του Αιγαίου», ο Έλληνας συνεχίζει να ξύνεται.

Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως στο παρελθόν.

  Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς τη γειτονική μας Ελλάδα. Ο τουρκικός στρατός, κουρασμένος από τους πολέμους που κράτησαν χρόνια, πέρασε με επιτυχία αυτή τη μεγάλη δοκιμασία με το έθνος και την πίστη του.

  Σήμερα, οι συνθήκες μας είναι διαφορετικές, αλλά έχουμε την ίδια ακλόνητη πίστη», κατέληξε ο Τσαβούσογλου.

Iler Haber

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr